Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anglia: Két kisgyerek után ti...

Anglia: Két kisgyerek után ti mennyit kaptok?

Figyelt kérdés

Azok válaszát várom, akik Angliában élnek 2 kisgyerekkel.

Most várom 2. gyermekemet, első 4 éves, szeptemberben kezdi a sulit. Karácsonyra vagyok kiírva, november 3. hetében állok le, onnan nem kell child care. 1 évig maradok itthon. Azt tudom, hogy mennyi lesz a maternity meg a child benefit, de azonfelül jár majd még child tax credit? 12 font járt addig, míg első szülöttemnek nem kellett fizetett felügyelet. Én 5 órában minimálbérért dolgozok, párom is minimálbéres teljes munkaidőben. Kábé 1000-1200/hó kap kézhez. Az első évben járni fog a maternitin és a child benefit-en kívűl child tax credit? Azt ki tudtam kalkulálni egy benefit calculator segítségével, hogy gyerek születéséig mennyi jár, de a továbbiakat nem írja ki.

Valaki írna tapasztalatból legyen szíves, köszönöm.

2014. aug. 23. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt a kalkulátort tudod megcsinálni, úgy töltsd ki, mintha már meglenne a baba és már maternity-n lennél. [link]
2014. aug. 24. 10:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Soha nem pontos adatot nyom ki nekem ez a kalkulátor, mindig "jóval többet", mint amennyi aztán jár. De nagyon szépen köszönöm a segítséget. Te is kinn laksz? Családod van?
2014. aug. 24. 22:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, kinn élek, férjjel, gyerekekkel. Amennyiben pontosan töltöd ki, akkor a valós összeget mutatja. Ebből dolgozik a tax office is. Az utolsó p60-ról kell beírnod a kalkulátorba a kereseteteket, tehát nem a maternityd összegét, hanem a 2013/14-es béredet és a férjednél is ugyanígy. Ehhez írd be hogy 2 gyerek van, mindkettő megszületett már, Így fogod megkapni azt az összeget, amire száíthatsz. A child taxnál nem nézik, hogy te most maternityn vagy, mindig az előző évi bevételt nézik.
2014. aug. 25. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!