Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Bejelentettem a munkahelyen,...

Bejelentettem a munkahelyen, hogy babát várok. Alattomos módon meg akarja szüntetni a munkaviszonyomat. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2010.10. 05. óta dolgozom egy vendéglátó egységben. Minimálbérrel vagyok bejelentve, határozatlan időre.2014.12. 03-án bejelentettem a főnökasszonynak, hogy 7 hetes terhes vagyok. Korrekt módon jártam el, bár sokat dolgozom minden nap, és igen fárasztó, biztosítottam affelől, hogy amíg bírok, dolgozom! Két napra rá jön nekem hátulról, hogy ki kell találjunk egy megoldást, ami mindkettőnknek jó. Az ő javaslata a közös megegyezéses felmondás! Na mármost. Ha ebbe belemennék, de nem fogok (! ) nekem nem járna gyed, sem végkielégítés. Azt mondta nekem ez milyen jó lesz, mert visszavesz alkalmi bejelentéses állásra, s pluszban fel tudom venni a munkanélkülit! Ha kiíratom magam táppénzre, kiteheti-e a szűrömet rendes felmondással, arra hivatkozva, mondjuk korábbi dátummal, hogy nem tudta, várandós vagyok. Nagyon rafinált nő, ráadásul a lánya a könyvelője. Ha elmegyek táppénzre, neki milyen fizetnivaló kötelezettsége lesz azidő alatt utánam? Mert gondolom ettől akar megszabadulni. Le tudnátok nekem írni minden ezzel a helyzettel kapcsolatos tudásotokat?
2014. dec. 20. 20:44
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! kicsit nyugodtabban vagyok, mert biztos vagyok benne, hogy nem tud velem kiszúrni! Igaz, most én vagyok a "véres ing", de nem érdekel, a jogaimért most az egyszer harcolok ;)
2015. jan. 1. 16:25
 22/23 anonim ***** válasza:
Helyes!
2015. jan. 3. 14:55
 23/23 anonim válasza:
Nemrégiben volt egy műsor, "Segítség,bajban vagyok!" Ott is volt egy ilyen rész,ahol ugyan ez a probléma állt fenn. Sajna nem emlékszem,hogy mi volt a vége,azonban mindenképp javaslom egy ügyvéd felkeresését,tanácsadását!
2015. jan. 11. 04:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!