Mennyit pénzt kapnék ebben az esetben?
Huhh akkor belevágnék!Nem értek a témához, sajnos nincs akitől megkérdezzem, vagyis van , de nem értenek a dologhoz.Szóval hátha tud nekem valaki segíteni, mert teljesen vakon vagyok...
Kislányom 2015. márciusában lesz 3 éves.Szeretnénk kistesót, de nemigazán sikerül :(((
Kaptam 55000 Ft. gyást, 49000 Ft.gyedet, és most kapom a gyest márciusig.
Az első kérdésem (több is van) az lenne, hogy ha terhes leszek márciusig amíg be nem tölti a kislányom a 3 évet addig kirúghatnak?Ezen kérdést abból kifolyólag teszem fel, hogy vettek föl a helyemre másik embert akinek nincs gyereke,és úgy érzem repülni fogok, ha lejár a gyesem és nem leszek terhes akkor meg pláne.A főnök nem az a családcentrikus ember,örültem,hogy táppénzre vétel előtt 10 hetesen nem rúgott ki.Amióta megszültem kb 3-szor láttam.Előtte terhesen ugye vittem mindig a táppénzes papírjaimat leadni,akkor találkoztunk.
A második kérdésem:Ha nem sikerül teherbe esnem a lányom 3 éves koráig,ő a gyes lejárta után elküld,és ha mondjuk rá 3 vagy x hónapra sikerül a baba, akkor csak gyest fogok kapni?
Ha elküldene a gyes után azonnal nem akarok új munkahelyet, mert tuti táppénzre kell mennem a vetéléseim miatt.:(
Harmadik kérdésem:Ha márciusig terhes leszek (ami remélem meg is marad),akkor elmehetek táppénzre?Kb annyit megkapok mint az elsővel?
1.:
Ha terhes leszel márciusig, akkor nem rúghat ki, terhesség alatt védett vagy, nem mondhat fel.
2.:
Ha nem sikerül teherbe esni és elküld, akkor szülésig nem kapnál semmit( csak munkanélkülit max 3 hónapig) és szülés után gyest. HA elküld gyes után, és nincs másik munkahelyed, akkor nem kapsz táppénzt.
3.: Ahhoz, hogy elmenj táppénzre, ahhoz legalább 1 nap szabit ki kell venned. Utána mehetsz táppénzre. ( Én kivettem sz összes szabit és utána mentem táppénzre.) . Nem annyit fogsz kapni, mint az elsővel, hanem kevesebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!