Mennyit kap, (br, no), akinek a GYED-et a jogosultság kezdő napján érv min. Bér szerint állapítják meg?
pont ezt nem tudom az adókedvezményt, hogy igényeljem e, mert a gyermekvédelmihez az egy főre jutó max 39.900 lehet, de azt sem tudom hogy ez bruttó, v netto
de ahogy láto, két fő esetében is több lesz ennél a határnál. jól látom?
gyermektartás nincs
de akkor úgy néz ki, minimum csak GYES mellett lennék rá jogosult
amikor jobb esetben már dolgozok..
gondolom a gyed megállapításához nem a szakmai min.bért fogják nézni..
jó lenne egy konkrét összeg tényle, mert nemtudom kérjek e adókedvezmény, vagy úgy sem befolyásolná, hogy megkapjam a gyermekvédelmit
Nem értek hozzá igazán, de ha azt vesszük alapul, hogy a minimálbért veszik bérednek, akkor annak a 70%-a a gyed bruttó összege, ebből vonnak szja-t és nyugdíjjárulékot. A 2014-es minimálbér 101 500Ft. Kb nettó 51-és 53 000Ft(br a levonások nélkül kb 70-72 000 Ft) között lesz a gyed családi adókedvezmény nélkül. pontos összeget sajnos nem tudok mondani. ehhez jön a csp, az egy gyerek után 12200Ft.
De mondom, én is elveszek ezekben a számokban, és nem is mindig értem, de a logikám, és a tapasztalatom szerint kb így alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!