Gyed és Tgyás jogosultság. Van aki el tudná magyarázni?
Babát tervezünk a párommal (nyár végén/ősszel remélem már összejöhet). A jelenlegi munkahelyemen 1 éve és 4 hónapja dolgozom (jelenleg)
.
Garantált bérminimumom: 118.000Ft. Erre jönnek még az éjszakai pótlékok és a veszélyességi pótlék.
A pótlékokkal 175.000Ft körül van a bruttóm. Ebből a levonásokkal 165.000-re jön ki és ezután kezdik vonni az adót és egyebeket. Kézhez 108.000Ft körül kapok.
Terhességem elején ha tudok akkor szeretnék dolgozni nm akarok táppénzre menni. Viszont nagyon sokáig nem tudom csinálni ezt a munkát.
Tegyük fel szeptember/október környékén teherbe esnék és dolgoznék 2015. januárjáig (ha bírnék, akkor akár tovább is)
Ezek alapján jogosult vagyok-e Tgyásra és gyedre? Tudom, hogy az előző évet nézik, de mivel a végén muszáj leszek ha már nagyon nagy a hasam az utolsó pár hónapban táppénzre menni (mert sajnos nem irodai munkát végzek, és elég megterhelő lesz még ha 8 órásba át is tesznek).
Már számtalan oldalt végigböngésztem, de nem találtam konkrét választ a kérdéseimre.
A munkaviszonyom határozatlan amúgy.
elég ha 1,5 éves munkaviszonyod van
vagy az előző évet nézik, vagy a szülés előtti 180 folyamatos bérezett napból számolnak
6. oldal csak nekem lassan tölt be :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!