Gyed-re vagy Gyes-re vállaltál gyereket?!
Gyedre,de gyesre is bevállaltam volna.
Itt mifelénk lassan nem is lesz választási lehetőség,egyre elterjedtebb,hogy csak határozott időtartamú szerződéssel foglalkoztatnak.Ha lejár miközben terhes akkor nem hosszabbítanak.
Gyesre. És nem igaz, hogy aki ilyenkor szül annak csak úgy becsúszik nekünk így volt tervezve! És én még anyagilag is jobban járok így (értsd több tgyást, gyedet kapok, mint az elsővel, pedig nem dolgozom a kettő között), pedig ez tényleg nem így volt tervezve, mert én kevesebbre számítottam. Viszont mi a kor miatt nem nagyon tudunk még 5-6 évet várni.
Szóval az hogy mikor vállalsz gyereket az első után, nagyon sok mindentől függ.
16-os
Visszakérdezek már miért ne járna? Folyamatos a munkaviszonyom. Ráadásul mivel vettem ki pár nap szabit az osztószámok miatt még mint írtam jobban is járok pár ezer ft-tal, mint az elsőnél.
Ez butaság, ugyanis hiába tervezed gyedbe a babát ha már a tgyás vagy gyed alatt megszűnt a munkaviszony, akkor a másodikra csak gyes jár hiába születik mondjuk a nagyobb 2 éves kora előtt.
Ha meg folyamatos a munkaviszony mindegy, hogy gyedbe vagy gyesbe szülsz (az alapszámításnál kell figyelni, hogy mikor mit vesznek figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!