Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kettős állampolgár vagyok, mi...

Kettős állampolgár vagyok, mi jár így nekem?

Figyelt kérdés
Szlovák és magyar állampolgárságom is van, Szlovákiában tanulok, 20 éves vagyok és férjnél(dolgozik és csak szlovák állampolgársága van). Nekem még bejelentett munkahelyem nem volt, egy darabig nem is lesz, csak most kezdem a fősulit. Azt tudom h vmiféle különbözetet átfizetnek nekem, de ezek konkrétan mik és mennyi összegre vagyok jogosult és meddig? Előre is köszönöm

2014. jún. 27. 11:17
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Annak amit irtam, semmi koze nem volt ahhoz h en hany evesen es milyen korulmenyek kozott vallalok gyereket, es persze semmi kozotok sincs hozza. meg van ra a nomos okom h most vallalok gyereket, és nem a segélyre, van itt pénz, de ha lehet megtobb akkor miert ne ;)
2014. jún. 28. 07:45
 22/34 anonim ***** válasza:
Persze :)
2014. jún. 28. 07:48
 23/34 A kérdező kommentje:
Jah, mert majd biztosan a semmire fogok gyereket vállalni..bolond én sem vagyok
2014. jún. 28. 08:28
 24/34 anonim ***** válasza:
66%
Miután nem dolgozol, igy nyilván a semmire vállalsz gyereket, de ne zavarjon. Remelem semmit nem fogsz kapni Magyarországról.
2014. jún. 28. 08:43
 25/34 anonim ***** válasza:
Kérdező ebben az esetben tényleg csak a családi pótlék különbözetét igényelheted meg, mert a többi Szlovákiában magasabb juttatás, mint Magyarországon, egyedül a családi az, ami ott alacsonyabb.
2014. jún. 28. 09:10
 26/34 A kérdező kommentje:
De mivel férjnél vagyok, ezért nem magam vállalom azt a gyereket, hanem ketten vállaljuk. de ne zavarjon
2014. jún. 28. 09:36
 27/34 A kérdező kommentje:
Koszonom. Es MO-n mennyi a családi? Jobbanmondva a kulonbozet amit kapnek. Es ezt a csaladit evente fizetik csak ki egyszerre ha jol tudom, vagy nem?
2014. jún. 28. 09:38
 28/34 anonim ***** válasza:

Családi pótlék egy gyerekre 12200 forint egy hónapban.

A különbség ha jól számolom, kb. 6000 forint, amit utólag egy összegben tudsz megigényelni.

De amúgy meg gugli a barátod.

2014. jún. 28. 09:57
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, hogy nem is élsz itt, nem is akarsz itt élni, de azért a segélyek reményében szereztél itteni bejelentett lakcímet?
2014. jún. 28. 15:23
 30/34 A kérdező kommentje:
És neked most mire jo h ilyenekkel vádolsz? Nem ismersz, fogalmad sincs ki vagyok es hogy mit miért csinálok. Amúgymeg, tudod te egyáltalán mennyibe fájt nekem h magyar állampolgár lehessek? Elárulom, nagyon sokba, papirok, menni utána, intezkedni, itt fizetni ennyit, ott befizetni annyitt, amott amannyit, orvosok, kivizsgálások, lakást venni, és még sorolhatnám. Szerinted 6000 Ft miatt csináltam ezt végig? Hát nem.
2014. jún. 29. 06:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!