Kettős állampolgár vagyok, mi jár így nekem?
Gyes 28500 Ft.
Amennyiben 40 ezer volt a fizetés, akkor ez valóban a fizetés 40%-a
Azért elég sok embernek nem 40 ezer a fizetése. Ugyanakkor a tgyás és gyed a bruttó átlagbér 70%-a. Én pl. 85-88 ezer forint tgyást kapok, majd a gyedem is ugyanennyi lesz a családi adókedvezmény miatt. Ezt a gyerek 2 éves koráig kapom. Gyes nekem csak a gyerek 2-3 éves kora között jár majd, de ez mellett már megyek vissza dolgozni.
Tgyás: terhességi-gyermekágyi segély
Gyed: gyermekgondozási díj
Gyes: gyermeknevelési segély.
Ez mind 3 különböző ellátás. Az első kettőhöz 1 év munkaviszony kell.
Van MO-n bejelentett lakcímem és TB-m is, van itt is orvosom is és Szlovákiában is. MO-n bejelentett munkahelyem még nem volt, de még Szlovákiában sem (csak diákmunkák, de annak itt semmi jelentősege). Ha megszületik a gyerek, ő is be lesz jelentve az én állandő MO-i lakcímemre, TB-je is lesz, nem azok az ingyenélő fajtájú kettősállapolgárok vagyunk...
Köszönöm mindenkinek akik hasznos válaszokat adtak.
Az első kettő, és hozzájuk hasonló, kommentelőknek pedig üzenem, h ne irigykedjenek csak azért mert nekik nincsenek ilyen lehetőségeik ;) És tegyétek a sziveteket a kezetekre, ha a helyemben lennétek, ti is ugyanúgy kérnétek a másik ország segélyeit (is). Akkor már nem így gondolkodnátok ugye? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!