Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Terhesen próbaidő alatt...

Terhesen próbaidő alatt kirúghatnak?

Figyelt kérdés
Szeretnék dolgozni menni,de most derült ki,hogy babát várok.Így most még jobban szükségem lenne egy munkahelyre,hogy igényelni tudjam majd a TGYÁS-t és a GYED-et.Ha felvennének(nem biztos hogy szólnék a babáról)és mondjuk 2-3 hónap múlva elmennék táppénzre,bejelentve,hogy várandós vagyok,akkor kirúghatnak?Vagy,ha már tudják,hogy babát várok és még nem telt le a próbaidőm,de birok dolgozni,akkor kirúghatnak?Hogy kezeljem,eltitkoljam,ha megyek felvételizni,vagy mondjam meg?Esetleg még lenne olyan lehetőség,hogy a volt főnököm érdeklődött felőlem egykori munkatársamtól,hogy dolgozok-e már máshol,mert kellene neki munkaerő,és rám gondolt,ha szólnék neki,hogy mennék dolgozni,de terhes vagyok,szerintetek alkalmazna?Ezen a munkahelyen decemberben mondtam fel,de azóta már megbántam,mert nem jöttek össze a számításaim,ami miatt felmondtam.
2014. jún. 5. 23:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen, szóljál. Gyerek vagy, vagy felnőtt? A gyerekek félnek attól, jaj, mi van, ha nemet mondanak?

Ideje lenne határozottabbnak lenned.

2014. jún. 6. 19:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Azért én nem így adnám elő a dolgot. Ez így elég gázul hangzik...

Inkább azt mondanám, hogy hallottam, hogy érdeklődött utánam, és bizony én is visszavágyok, és szívesen visszajönnék ide dolgozni, viszont azt tudniuk kell, hogy babát várok, így csak fél évig tudok dolgozni, aztán pedig el kell mennem táppénzre.

Ha így tiszta lapokkal visszavesz, akkor tudhatod, hogy gyed után is lesz hova visszamenned.

2014. jún. 7. 03:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!