Nektek hogy tetszene egy ilyen rendszer?
Vonatkoztassunk el attól, hogy most milyen állami támogatások stb-k vannak, mert ne azon gondolkodjunk, hogy úgysem lehet megvalósítani.
Amennyiben van 365 biztosított nap az elmúlt 2 évben:
TGYÁS: 150 000--> 3 hónapig
GYED: 120 000--> 3 hónapig
Biztosított munkanapok nélküli (de a biztosítottaknak is jár):
Egyszeri anyasági támogatás: 100 000--> egyszeri
Részmunka melletti GYES: 60 000--> 24 hónapig
Családi pótlék: 18 000--> 18 évig
Bölcsőde bővítés államilag, hogy mindenki gyerekének legyen férőhelye. INGYEN!
A részmunka melletti gyest úgy értem, hogy ha eddig dolgozott valahol (akár csak 1-2 hónapig) kötelesek visszavenni részmunkaidőben dolgozni, viszont adókedvezmény jár azoknak a munkáltatóknak, akiknél részmunkaidős anyuka dolgozna. Max heti 20 óra (5-napos 4 órás, vagy 2,5 napos munkahét). Tehát valahogy megoldani, hogy érdekeltté tegyék a munkáltatót ebben, és ő se bukjon.
Azért gondolkoztam el ezen, mert külföldön igaz hamarabb vissza kell menni dolgozni, de sokkal biztonságosabb a kismamáknak, mert anyabarátabb munkahelyek vannak (nem véletlen).
Nektek hogy tetszene? Így aki dolgozik, az egész szépen megtud élni. Aki meg nem dolgozik, most se kap többet.
Nektek van valami ötletetek, vagy leírnátok, mit változtatnátok azon amit írtam?
"Csak a nagyon karrieristák mennek vissza."
Minden nézőpont kérdése.
Csak a nagyon lusták maradnak otthon semmit tenni míg gyerek bölcsibe/oviba van kell a gyereknek a társaság címszóval
Aki akar az szül aki meg nem az nem is fog akármilyen kedvezmény van. Gyereket nem csak 1-2 évre vállal az ember. Másrészt kedvezmény most is jár az anyákat alkalmazóknak csak amikor kiderül, hogy terhes a nő aztán másnap táppénzre megy még az irodai munkáról is akkor baromira nem éri meg a munkáltatónak semmilyen kedvezmény ezt.
Ezen is változtatni kellene, hogy az orvosok minden ok nélkül ne írják ki az anyákat táppénzre. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csak az államnak hanem nekünk is változni kellene ilyen reformokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!