Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anyukák, ti éreztek hasonlót...

Anyukák, ti éreztek hasonlót a cégetek/munkaadótok kapcsán?

Figyelt kérdés

Ha szeretitek a munkátokat és bíztok egymásban a főnökkel, ki tudtok teljesedni a karrieretekben. Szültök, majd pedig még a GYED lejárta előtt bevállaltok egy újabb babát.

Sok olyan kérdést olvasok, hogy valaki akár 5-6 évig is otthon marad, és nem megy vissza dolgozni. Ezek a nők mind fizikai munkát végeznek, vagy utálják a munkájukat? Egyikük sem érzi úgy, hogy ez az a munka, amiért iksz évig tanult, küzdött és érdemes fejlődni a szakterületén?

Csak mert nekem olyan bűntudatom lenne, hogy igazoltam a sztereotípiát, ami miatt 30 éves gyermektelen nőket nem szívesen alkalmaznak, mert attól félnek, hogy egy év után hazamegy 6 évre, és a munkaadó nem profitál (szakmailag) semmit az emberből.

Ki mit gondol erről?

2014. máj. 17. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, te is válaszolhatnál a kérdésedre!
2014. máj. 17. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Nekem van olyan kolléganőm aki már 12 éve GYES-en van nemtom hanyadik gyerekkel. Mégis minden évben meghívják őt is a gyerekeivel a céges családi napra,jönnek Mikulásozni stb...

Szerintem ez már a másik véglet. Ha ennyi gyereket akar, legyen inkább főállású anya, gondolom ennyi mellől már nem fog visszajönni. Azt el sem tudom képzelni mennyi szabadsága gyűlhetett fel.

2014. nov. 6. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia. Én úgy váltottam munkahelyet, hogy az első beszélgetésen elmondtam a leendő főnökömnek, hogy két év múlva babát tervezünk. 3 év után mentem szülni, akkor megbeszéltük, hogy nem biztos, hogy visszajövök. Most 5. éve vagyok itthon, mert 3 gyermekünk van. Közöttünk ez nem okozott feszültséget, mindenki tudja, mire számíthat. Másfél év múlva tervezek visszamenni, és a főnök azt mondta, hogy várnak amikor úgy érzem.

Nincs lelkiismeret furdalásom, akkor lenne, ha nem tölteném a gyerekeimmel ezeket az éveket, amikor megtehetem, mert a férjem is jól keres.

Nagyon szerettem a munkámat, de nem igazán gyerekbarát szakma. Én is sokat küzdöttem érte, hogy elérjek valamit, de számomra most más a fontossági sorrend. A férjem tőlem függetlenül is sokat dolgozik, utazik.

Másrészről szerintem a munkáltató abból sem sokat profitál, Ha az ember 2 év után visszamegy dolgozni, majd megint elmegy szülni, és megint két év múlva vissza. Én például ebben a helyzetben is 6 évig lennék itthon, csak több gond lenne a helyettesítéssel. Arról most ne is beszéljünk, hogy egy kisgyerek mennyit betegeskedik a első bölcsis, ovis évben. Egyébként 30 éves kisgyermekes anyákat sem szívesen alkalmaznak.

2014. nov. 6. 14:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Alig várom, hogy visszamenjek dolgozni (szeretem a munkám, a munkatársaimat), pedig nem keresek sokat. Szerencsére visszavárnak, s ha vissza akarok menni, csak időben szólnom kell. Ennek ellenére ha 3 gyereket akarnék, inkább 6 évig otthon maradnék, mint hogy 3 alkalommal kelljen szegény főnököméknek a helyettesem felkutatásával szívnia. Ha pedig lennének ennél is gyermekbarátabb munkahelyek saját bölcsivel, talán csak 1-1 évet töltenék otthon. Sajnos most az anyukáknak centizniük kell a munka és a gyerekek ellátása között, pedig meg lehetne oldani máshogy is...
2014. dec. 15. 16:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

tekintve hogy akár 25 év után is szemrebbenés nélkül kirúgnak valakit

soha nem a főnök/munka az első.

2014. dec. 15. 16:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Én azért tanultam és igyekeztem jó munkahelyet találni,ha eljön az ideje akkor tisztességesen fel tudjam nevelni a gyerekemet.24 évesen szültem az elsőt 3 év munkaviszony után.Gyed alatt tovább képeztem magam,mivel a kistestvér váratott magára így a nagy 2 éves korában visszamentem dolgozni,ahova vártak vissza és örültek,hogy képeztem magam.A sors fintora,hogy fél év után teherbe estem a picivel akivel sajnos azonnal veszélyeztetett lettem és el kellett jönnöm tp-re,pedig januártól előléptettek volna....
2014. dec. 15. 23:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok véletlenül hamarabb küldtem el.

Szeretem a munkám.Kicsit stresszes de jó a környezet meg a fizetés,a kollégàkra sem lehet panaszom,de nem a munka a legfontosabb!

Egy mondás jut az estembe a kérdésedről:Azért dolgozol,hogy valahogy megélj,de közben nincs időd élni!

Én inkább az életet választottam!Reménykedem,hogy ezek után még visszavesznek,gyed alatt ismét képezni szeretném magam.Ha meg nem vesznek vissza akkor keresek mást,fiatal vagyok még ;)

2014. dec. 15. 23:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Sógórnőm szült egy gyereket, majd amikor 2 éves lett, visszament dolgozni. Alig várta már. Ő egyébként bevallottan azért szült hogy legyen gyereke, mert már 39 éves volt. Vannak ilyen emberek is, nem mindenki való anyának. Néha, amikor nagyon türelmetlen vagyok a másfél éves lányommal, én is megkérdőjelezem a magam anyaságra valóságát. Akkor is, amikor visszavágyok 1-2 napot dolgozni. De ilyenkor a mókuskerékből szeretnék egy másfajtába menekülni kis időre.
2014. dec. 16. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!