Anyukák, ti éreztek hasonlót a cégetek/munkaadótok kapcsán?
Ha szeretitek a munkátokat és bíztok egymásban a főnökkel, ki tudtok teljesedni a karrieretekben. Szültök, majd pedig még a GYED lejárta előtt bevállaltok egy újabb babát.
Sok olyan kérdést olvasok, hogy valaki akár 5-6 évig is otthon marad, és nem megy vissza dolgozni. Ezek a nők mind fizikai munkát végeznek, vagy utálják a munkájukat? Egyikük sem érzi úgy, hogy ez az a munka, amiért iksz évig tanult, küzdött és érdemes fejlődni a szakterületén?
Csak mert nekem olyan bűntudatom lenne, hogy igazoltam a sztereotípiát, ami miatt 30 éves gyermektelen nőket nem szívesen alkalmaznak, mert attól félnek, hogy egy év után hazamegy 6 évre, és a munkaadó nem profitál (szakmailag) semmit az emberből.
Ki mit gondol erről?
A kérdésedből az derül ki, hogy Te nem szeretnél gyereket.
Én 33 évesen szültem, 3 évig itthon voltam a kislányommal és nem bántam meg. Nem volt túl nagy karrierem, közalkalmazott voltam, mondjuk gazdasági vezető szerűként dolgoztam. Szerettem/szeretem a munkámat, és meg is voltam fizetve. A főnöknőm örült amikor terhes lettem, de az a 3,5 év, amíg nem voltam, meglátszik a mostani fizetésemet de ez van. A kislányom kárpótold.
Ha valaki gyereket szeretne, akkor igen, a karrier egy időre háttérbe szorul, és ez szerintem így normális. Ha ezt Te nem érzed, akkor ne is vállalj gyereket, mert óhatatlanul is megváltozik majd, amikor visszamész dolgozni, és ebből a szempontból lényegtelen, hogy ez 1-2-x év múlva történik. A gyerek beteges lesz, ahogy közösségbe kerül, meg kell oldani a bölcsibe/oviba szállítását, valószínű nem tudsz annyit túlórázni, mint esetleg előtte. De attól mert van egy kislányom, ugyanúgy dolgozom, mint előtte dolgoztam.
1. vagyok.
Azt elfelejtettem írni, hogy a kislányom most lesz 4 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!