Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes mellett dolgozhatok igy?

Gyes mellett dolgozhatok igy?

Figyelt kérdés

ha a nagyszülő menne el gyesre (papiron) a gyerekkel,mellette nekem lehet bejelentett munkám igy,dolgozhatok?A gyerek 1 éves kora alatt

Van egy családi vállalkozás ahol dolgozok,szülés után is be leszek jelentve,tehát dolgozni fogok,de csak a papir munkákat fogom intézni,ami napi 2-3 órát vesz majd igénybe,tehát újszülött mellett is meg tudom majd csinálni.Gyed nem fog járni nekem,mert nem lesz meg a bedolgozott időm,igy mindenképp gyest fogok csak kapni.

Ilyen esetben át kell "iratni" a gyest valakire hogy dolgozhassak,tehát kaphassak fizetést is?

2014. ápr. 25. 13:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én megértettem,de az hogy valaki nevén van egy cég,vagy hogy dolgozik,nem ugyanazt jelenti,ezért kérdeztem.

És akkor a gyest hogyan kell lemondani,vagy meg se kell igényelnem?

A gyerek 1éves kora után igényelhetem(vagy a nagyszülő) a gyest,amikor már dolgozhatok mellette?

2014. ápr. 25. 13:19
 12/13 anonim ***** válasza:

A gyerek 1 éves kora után korlátlan óraszámban lehet dolgozni. A gyerek 1 éves kora előtt semmilyen kereső tevékenységet nem lehet folytatni. Tehát, ha az apukának a vállalkozásból jövedelme származik, akkor nem mehet gyesre a gyerek 1 éves kora előtt. Választania kell, hogy a gyes vagy a vállalkozásból származó jövedelem. Vagyis, gondolom apuka is be van jelentve egy bizonyos összegre, ezt a MÁK le is ellenőrzi.

A gyerek 1 éves kora előtt neked is választani kell, hogy dolgozol vagy gyest kérsz.

A nagymama szintén a gyerek 1 éves kora után mehet gyesre, viszont ő semmit nem dolgozhat és a gyerek nem mehet állami böclsibe, ha a nagymama vagy nagyszülő van gyesen.

Ha a munkát választod, egyszerűen nem igényled meg a gyest, hanem majd csak a gyerek 1 éves kora után.

2014. ápr. 25. 21:16
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. ápr. 25. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!