Tartósan beteg gyermek után igényelt gyes mellett mennyit dolgozhatok?
heti 40 óra,vagy napira van lebontva?A fiam asztmás,és lehet egy multinál tudok csak elhelyezkedni,ahol 12 órázni kell,de ezeket papiron úgyse 12 órába irják be szerintem.Ha valaki tudja hány órát lehet dolgozni igy gyes mellett megirná?Meg hogy az mindegy e hogy napi,vagy heti leosztásban nézik?
És lenne még egy kérdésem,hogy ilyen esetben csak én igényelhetem a gyest a fiamra,vagy akár nagyi is?
Tartósan beteg gyerek esetén 1 éves kora után időkorlátozás nélkül dolgozhatsz.
És a nagyi is igényelhet gyest, de ő nem dolgozhat, csak ha a gyerek elmúlt 3 éves, és ő max heti 30 órát (kivéve, ha otthon dolgozik). És a heti 30 óra a lényeg, az mindegy, hogy hat nap megy 5 órát, vagy 3 nap 10 órát...
Tatros betegséges gyes mellett annyi órába dolgozol ahányba akarsz vagy tudsz.
Az asztmásoknak most fogják eltörölni, így használd ki ameddig tudod.
Nem törvénytelen, olvasd el a jogszabályt, és mutasd meg, hol van az a pont, hogy súlyos asztma...
A szakmai kollégium dönti el, mit tekint súlyosnak, viszont a törvényben nincs súlyos kitétel. Van néhány betegség, aminél meghatározza, milyen légzésfunkciós érték alatt jár csak, de éppen az asztmánál nincs ilyen kitétel.
Aláírta, a kincstár pedig elfogadta.
Súlyos légúti betegségről szól a törvény, ezt értelmezték rosszul az orvosok. Nem légúti betegség súlyos formája, a kettő nem azonos.
Értelmes orvos nem is variált... szóval nem uszítás, tájékoztatás. De ha hagyjátok magatokat, nekem nem fáj, csak nektek.
és kimaradt, a szakmai kollégium nem írhatja felül a törvényt...
Semmi joguk annál több feltételt támasztani, mint ami a rendeletben van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!