Mennyi gyes-t fogok kapni két kicsi gyermek után? 1-nek szamolnak csak vagy mind a kettőnek?
A nagyobbik júliusban lesz 3 éves, a kicsi pedig májusban tölti a kettőt! A gyedet egymás után kaptam, amikor a nagynak lejárt a két év, utána kaptam a kicsire a gyedet, egyidejűleg nem /bár a mostani uj törvény szerint már lehet egyszerre kapni a gyedet/, de nem tudom, h a gyesre mi vonatkozik?!
Ha a kicsi betölti a kettőt, akkor kell-e kérelmezni a gyest vagy automatikusan utalják?
Bocsi, ha ertetlenkedem, de nem igazán vagyok jártas ebben a témában!
Előre is köszi a valaszokat!
Kell kérelmezni a gyest, de csak onnan kapod a kicsire, amikor a nagyra lejár, júliustól .
Vagy lemondod a nagyra a kicsi születésnapjával és kicsire igényled
Csak egy gyes jár.
Neked csak 1 gyes fog járni, mert a kicsi nem 2014-ben született. A két ellátáshoz egy gyereknek 2014-ben kell születnie.
Tehát, vagy megvárod, míg a nagy betölti a 3-at és utána megigényled a picire a gyest, vagy májusban a nagy után lemondod a gyest és megigényled a pici nevére.
Ez komoly? Ennyire kevés lenne a gyes? Ez tiszta szivas! Akkor mire jo, h éveken keresztül bejelentett állásom volt/van, magas fizetéssel? Azért ez a gyed osszegemhez képest szinte semmi! Nagyon durva!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!