Nikcii92 kérdése:

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Nálunk az a helyzet állt elő, hogy nálunk az apa szeretné igénybe venni a gyedet.3 hetem van a szülésig, ezért az apa, szolt a munkahelyén, hogy ő menne gyedre. Úgy néz ki, hogy emiatt elbocsátják a cégtől. Lehet e ez ellen tenni valamit?

2014. jan. 8. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Ő csak a baba fél éves kora után tud gyed-re menni a kicsivel
2014. jan. 8. 18:32
 2/6 anonim válasza:

Esetleg itt is felteheted a kérdésed és szakember tud válaszolni:

[link]

2014. jan. 8. 18:44
 3/6 A kérdező kommentje:
És hogyha én nem dolgoztam elötte? Akkor is csak fél év után jár?
2014. jan. 8. 19:21
 4/6 anonim ***** válasza:
igen csak fél éves kora után mehet gyed-re ígyis.,de gyed mellett csak 1 éves kora után dolgozhat addig nem
2014. jan. 8. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, az apa a szülés után 168 nappal mehet gyedre, vagyis a gyerek kb. 5 és fél hónapos korában, akkor is, ha az anya nem tud tgyásra menni. Ez a szoptatási időszak miatt van így. Akkor mehet az apa gyedre rögtön szülés után, ha az anya meghal vagy olyan betegsége van, ami miatt nem tudja a babát ellátni és ezt orvosilag is igazolni tudja!
2014. jan. 9. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó jó írja, viszont azt is vegyétek figyelembe, hogyha a baba féléves korában megy GYEDre az apa, nem dolgozhat mellette. Ezt csak a gyerek 1 éves kora után lehet megtenni a GYED extra értelmében.
2014. jan. 9. 10:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!