Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Terhes vagyok, törvény szerint...

Terhes vagyok, törvény szerint védett?

Figyelt kérdés
kaptam levelet a munkahelyemről ,hogy mivel törvény szerint védett vagyok nem tudnak felmondani ,de menjek be megbeszélésre mert megszűnik a munkahelyem pár hónap múlva.Kötelesek vajon addig fent tartani a munkaviszonyomat amíg megszűnik?pár hónap múlva szűnik meg.Azért kérdezem,hogy tudjak védekezni.Miket tudok még mondani?Van egy 2.3 hónapos gyerekem is.

2013. nov. 18. 19:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Amennyire én tudom,ha bejelentetted a terhességedet a munkáltató felé,akkor védett vagy egészen addig,míg meg nem szűnik a munkahelyed.
2013. nov. 18. 20:36
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm,tudják,mert már folyamatban van a szülés előtt 28 nappal járó szülés szabadság.
2013. nov. 18. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Így van. Addig védett vagy és nem küldhetnek el, amíg terhes vagy, gyesen/gyeden vagy.
2013. nov. 18. 20:43
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen. Kötelesek fenntartani a munkaviszonyodat. Felmondani nem lehet neked, mivel védett vagy. Nem kell sehogy védekezned. Tisztában vagy a jogaiddal és ne írj alá semmi olyasmit, hogy te mondasz fel vagy közös megegyezéssel hagyod el a céget.
2013. nov. 18. 20:47
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm,és ha pénz végkielégítést ajánlanak fel?csak 3 hó fizetés járna(azaz 98000*3 bruttó) nekem és szabik amik vannak még,most nov 17 től TGyáson vagyok,állítólag április végén lesz vége a cégnek.Nekem az lenne a legjobb ,ha áprilisig megmarad a munkaviszonyom,hogy április elején betudja adni a cég a Gyedet.Ha megszűnik a cég tudom egyedül igényelni a Gyedet?hogy tudjátok?
2013. nov. 18. 20:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Az még nem biztos, hogy áprilisban fog megszűnni a céged mert ez el tarthat elég sokáig. Én is így jártam. Addig vagy állományban amíg a cég létezik. Ha áprilisig, akkor addig, ha tovább akkor tovább. Te vagy a főnököddel az utolsó ember akinek felmondanak majd, ne izgulj. Utána úgy tudod intézni a gyededet, hogy ha nem tudod felvenni a kapcsolatot a volt munkahelyeddel akkor bemész az oep-hez, írsz egy kérelmet, hogy kérjék ki a papírjaidat mert te nem tudod velük felvenni a kapcsolatot és ők hivatalból kikérik. Ugyanúgy fogod kapni a gyed-et a gyerek 2 éves koráig, csak passzívan.
2013. nov. 19. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy akkor fogod megkapni a végkielégítésedet is meg a szabikat is kifizetik amik bent vannak.
2013. nov. 19. 10:19
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2013. nov. 19. 14:50
 9/12 A kérdező kommentje:
állítólag itt megszűnik,másik országba megy.
2013. nov. 21. 20:27
 10/12 anonim ***** válasza:

a nő onnantól kezdve védett, hogy bejelenti a munkáltatójának, hogy várandós. ilyenkor a felmondási tilalom életbe lép, de csak a rendes felmondásé.

a rendkívüli felmondás működik - ezt nagyon-nagyon indokolni kell ám! (keress rá neten, ha érdekel, milyen kritériumok vannak. amúgy szerintem egy munkaügyi bíróságon még így is nehéz a munkáltatónak a dolga a kismamával szemben) :)

amúgy viszont a CSOPORTOS LÉTSZÁMLEÉPÍTÉS sajnos szintén kivétel...

amíg van munkáltatód, kapod a fizetésed, vagy fizetik a tb-t utánad, addig jó neked, szóval ne mondj fel, inkább legyél betegácsiban. mivel 2014-ben szülsz - gondolom - a járulékok alapja a megelőző évek jövedelme tehát 2013 január-december (ez is nemrég változott, akkor, mikor a védettségi szempontot is módosították, tudom, mert én is utána olvastam alaposan, mikor terhes lettem, mert nálam meg gáz volt a helyzet, a főnökömmel volt egy kis konfliktusom, és féltem, h szemét lesz)

ha KFT-nél dolgozol, és megszűnik a cég, de lesz új cég, akkor a jogutódnak gondoskodnia kell ugyanúgy rólad, sajnos a sok "csődlovag" cégnél nem jogutódos a dolog, szóval ilyenkor is pofára tudják ejteni a kismamákat sajnos...

az, hogy ha megszűnik a céged, és hogyan alakulnak a tgyás, gyes, gyed dolgok, itt el tudod olvasni:

[link]

ha a telefonod alkalmas rá, akkor csinálj hangfelvételt a beszélgetésről...

vagy szólítsd fel őket, ha érzed, necces amit mondanak, kérnek, hogy írásban tegyék meg!

szóval ne engedd, hogy rádumáljanak arra, hogy te mondj fel, ne írj alá KÖZÖS MEGEGYEZÉST se! bármit alá akarnak veled íratni, inkább ne írd alá, mond meg, hogy hozol egy munkajogászt, és csak úgy. ha felmondanak - rendkívülivel (ami kizárt) vagy gazdasági érdekű csoportos létszámleépítéssel (hivatalos szervek felé 3 hónappal korábban jeleznie kell a munkáltatónak!), akkor annak szerepelnie kell a papíron!

ne félj, nem tudnak veled mit csinálni, amúgy ha nem zsiványok, vagy mondjuk multiról, nagy cégről, vállalatról van szó, nem is szoktak szórakozni ilyenekkel)

2013. nov. 21. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!