Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, él még a törvény az...

Kismamák, él még a törvény az 5napos apasági szabadságról? Jár a jelenlegi állás szerint 2013ban a férjemnek?

Figyelt kérdés
2012. nov. 26. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Törvény az van csak a munkáltatók nem adják ki az én férjem sem jöhetett 5 nap szabadságra sem. Sem a 2009-es születésű gyermekünknél, sem a 2010 születésű gyermekünknél, ez így lesz 2013-ban is előre látom, ennél a babánál sem kapja meg. 2010-ben rákérdezett azt mondták neki fizetetlenre elmehet 5 napra, de semmit nem kap rá! Így dolgozott.
2012. nov. 26. 13:32
 2/8 A kérdező kommentje:

nekem a férjem 2010ben igénybe vette.

Jó,ha nem törölték el,akkor bízom benne jövőre is kiveheti.

2012. nov. 26. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, kiveheti akár rögtön szülést követően is. Nem fogják eltörölni! :)

21hetes bérszámfejtő kismama :)

2012. nov. 26. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen az én férjem is kiveszi februárban.. már szólt is.

27 hkm

2012. nov. 26. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 2011-ben szültem. A férjemnek se akarták kiadni (iskola, nyáron szültem, közszféra).

Én telefonon hívtam fel az igazgatót, hogy feljelentem és eljárást indítok, amiért a törvényt megszegi.

Ugyanis ez az 5 nap KÖTELEZŐEN jár! Nem adható és egyéb udvariasságok, hanem ALAPVETŐ, amit az apuka megkap és ki kell fizetniük.

A polgármester jó cimborám, neki is elhintettem, amit a férjem főnöke mondott.

Az ügyből annyi lett, hogy az igazgató helyére szeptembertől új ember került, a férjem pedig itthon volt velünk 5 napig, amit kifizettek neki.

Ami jár, az JÁR!

2012. nov. 26. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen,jár még!

Mi is most jelentettük be,hogy majd igényt tartunk az 5 napra,januárban szülök. Elfogadták,semmi baj nem volt belőle.

33 hkm

2012. nov. 26. 14:13
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek,szuper!Megnyugodtam.

3.baba lesz az év első felében,jól jön minden kéz:)

2012. nov. 26. 16:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés, hogy jár e, hanem az, hogy kiadják e. A férjem is ki akarta venni, itthon volt 3 napot, abból 2 délelőtt riasztást kapott, és indulhatott dolgozni. Mondta a főnöke, hogy nem fogja kiadni az 5 napot, ha pedig itthon marad, akkor nem kell többet menni. Hiába jelentettem volna fel őket, kereshetett volna másik munkát a férjem... Így nekem kellett egyedül kínlódni egy elb@szott császár után az újszülött kislányunkkal... :S
2012. nov. 26. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!