Nekem van egy kislányom, márciusban lesz 2 éves és nem tudom meddig jár rá a gyes?
3 év nyugodj meg!
Viszont most már változtak a szabályok, így nem érdemes a lejárta előtt 3 hónappal regisztrálni.
Ugyanis régen úgy volt, hogy ahogy lejárt egy anyukának a gyes-e, egyből kérhetett havi rendszerességgel járó szociális juttatást. Ehhez viszont kellett 3 havi munkanélküli regisztráltság. Ma már ez nincs így. Mert csak a gyes lejárta után 3 hónappal lehet ilyet igényelni. Tehát elég akkor regisztrálni, ahogy lejár a gyes. És nálunk ez úgy van, hogy ahogy jeleztem a szándékomat, hogy regisztráltatni szeretném magam, ez a gyes lejártást követő nap volt, ugyan időpontot csak 3 hétre rá adtak, viszont a regisztráltságom az időpont megkérése napjától járt. Tehát a gyes lejárta utáni naptól. És így, ha nem tudok elhelyezkedni netán, akkor 3 hónap után igényelhetek szociális juttatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!