Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért nem jár a gyed a gyerek...

Miért nem jár a gyed a gyerek 2 éves koráig?

Figyelt kérdés
Októberi hónapban már nem vagyok jogosult a gyedre, tájékoztatott a munkahelyi tb kifizető hely, miután felhívtam őket, hogy nem kaptam meg a várt pénzt. Nem magyarázták meg miért , annyit mondott a hölgyemény majd küld egy papírt. A gond csak az, hogy akkor elvileg a szeptemberi hónap volt az utolsó, most november közepe. nincs pontos dátumom mikortól igényeljem a gyest. Félek kicsúszok az időből, mert visszamenőleg csak 2 hónapra fizetik ki. Valakinek van hasonló tapasztalata?
2013. nov. 12. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha valakinek nem volt meg annyi biztosított napja, hogy 2 évig kapjon gyed-et, akkor nem kap 2 évig gyed-et, csak addig, amíg jár. Nem lehet, hogy erről volt szó?

Hogy nem volt annyi munkaviszonyod, hogy megkapd a teljes 2 évet?

2013. nov. 12. 13:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyelőre nem tudom , holnap után megyek a központba és utánajárok.

9 hónapot dolgoztam , 5 és felet voltam táppénzen. Egyébként évek óta volt melóm biztosításom.

2013. nov. 12. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:

MErt a gyed nem 2 éves korig jár, hanem a biztosításban töltött napok számának megfelelően, maximum a gyerek kétéves koráig.

Felhívod a munkahelyed, megmondják, meddig kaptad. Ha novemberben igényeled, akkor még szeptemberre is kapsz, ha esetleg valamikor szeptember során járt le az ellátás, mert a gyest valóban 2 hónapra visszamenőleg kérheted, de ez nem napokban két hónap, hanem az igénylést megelőző második hónap (ugye ez novemberi igény esetén szeptember) első napjáig visszamenőleg kaphatsz ilyenkor ellátást.

2013. nov. 12. 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezen a munkahelyen dolgoztál 9 hónapot, majd 5 és fél hónap táppénz? Előtte dolgoztál? Ha igen, mikortól meddig?
2013. nov. 12. 15:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Most akkor 9 hónap vagy évek? Nem értem.
2013. nov. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!