Miért nem jár a gyed a gyerek 2 éves koráig?
Ha valakinek nem volt meg annyi biztosított napja, hogy 2 évig kapjon gyed-et, akkor nem kap 2 évig gyed-et, csak addig, amíg jár. Nem lehet, hogy erről volt szó?
Hogy nem volt annyi munkaviszonyod, hogy megkapd a teljes 2 évet?
Egyelőre nem tudom , holnap után megyek a központba és utánajárok.
9 hónapot dolgoztam , 5 és felet voltam táppénzen. Egyébként évek óta volt melóm biztosításom.
MErt a gyed nem 2 éves korig jár, hanem a biztosításban töltött napok számának megfelelően, maximum a gyerek kétéves koráig.
Felhívod a munkahelyed, megmondják, meddig kaptad. Ha novemberben igényeled, akkor még szeptemberre is kapsz, ha esetleg valamikor szeptember során járt le az ellátás, mert a gyest valóban 2 hónapra visszamenőleg kérheted, de ez nem napokban két hónap, hanem az igénylést megelőző második hónap (ugye ez novemberi igény esetén szeptember) első napjáig visszamenőleg kaphatsz ilyenkor ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!