Tartósan beteg gyerek és második gyerek. Hogyan kell intézni a Gyest? Többi lent.
Kicsit elakadtunk a dologgal,mert még a védőnő sem tudja a választ ,az Államkincstár meg nem válaszol.
Van egy 2 éves gyermekem aki tartósan beteg,és most született meg a második.Az elsőre is gyes-t kaptam mert nem volt meg a biztosított napok száma.Nem tudom,hogyan kell a gyes-t megigényelni.Hogy hagyni kell az első gyermek után járó gyes-t(mivel az 10 évig jár az első után) vagy meg kell igényelni a másodikra? Vagy hogyan kell ezt elintézni?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Megigényelheted a másodikra bár szerény véleményem szerint semmi értelme.
Egyszerre csak egy gyes jár, így az elsőre le kell mondani majd megigényelni a másodikra ekkor jár a másodikra is 3 évig,ekkor a nagy csak 5 éves akkor megint rá elintézni.
B verzió nem igényled meg a kicsire marad nagyon és pont ugyan annyi jár.
Köszönöm a válaszaitokat!
Nem küldtem be a gyeshez a kérelmet.Majd január 1-től megigényelem ha lehet :D
Első,én is voltam így a védőnővel amikor az elsővel voltam terhes és jött felmérni a körülményeket.
Bennem akkor felmerült egy kérdés,hogy a romáknál is ezt csinálja? :D
Oda miért nem járnak ki minden hónapban és minden héten a szülés után 6 hétig?
Még 1x köszönöm,hogy válaszoltatok értékeltem egy zölddel a válaszaitokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!