Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A második gyerek után is jár...

Whiskybaba kérdése:

A második gyerek után is jár a TGYÁS és a Gyed vagy csak a GYED 2 évig? Ez összegben, hogy nyilvánul meg?

Figyelt kérdés

Épphogy 2 éves elmúlik a gyerekem mire megszületik a második babánk!Jóval kevesebbet kapok majd vagy ugyanannyit mint az elsőnél?A fiamnál a TGYÁSom 43ezerft volt, a GYEDem pedig 70ezerft. Volt rendes állásom, minimálbért kerestem(108e br.), és még passzív állományban vagyok tartva.

Előre is köszönöm a választokat!

2013. nov. 2. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha van élő munkaviszonyod addig jár.
2013. nov. 2. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogy lehetett a tgyás kevesebb, mint a gyed?
2013. nov. 2. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem. Én is min.béren voltam (br 114.000) és én 75.500 Tgyást, és most napi 2400 a gyedet (kb 68.000) kapok.

Amúgy igen, ugyanannyi ellátást kapsz a második gyerek után is.

2013. nov. 2. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Most jut eszembe... hogy volt egy megbízásos szerződéses munkám az önkormányzatnál... az +210ezer ft br. volt. de nem hiszem hogy ez ennyire megdobta volna a gyedem... ez állítólag csak a gyedbe számított bele.. :/
2013. nov. 2. 18:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Annyira össze-vissza írsz mindent, így nem tudunk segíteni
2013. nov. 2. 19:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát mert kb ennyire össze vissza is volt... amíg dolgoztam bruttó min béremem volt... és közben még volt egy + munkám is ami összesen 210ezer volt ez is br. (tavaly év elején szülés előtt fél évvel). A tgyásom 43000ft volt a gyedem amit most még kapok az pedig 73000ft. ezen én is meglepődtem mert nem hinném, hogy az a plusz munka ennyire megdobná a gyedemet hogy havi 30ezerrel kapjak többet, (én ennek csak örülök..) de nem tudom, hogy a második gyerek után is ennyit kapok e vagy esetleg kevesebbet.. (lehet, hogy ez a plusz munka már másodszor nem is fog bele számítani?)

Bocsi ha érthetetlen voltam, de remélem ez így jó lesz :)

2013. nov. 2. 21:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Passzív állomány mit jelent? Megvan még a munkaviszonyod? Vagy passzív gyeden vagy? Ezt nem értem.

Ha a munkaviszonyod még aktív, fennáll, akkor a szüléskor érvényben lévő szerződés szerinti béred lesz a tgyás alapja és a kedvezményszabály szerint a gyed alapja is a szerződés szerinti béred lesz, ha nem mész vissza dolgozni a 2. baba születése előtt.

2013. nov. 3. 10:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen állományban vagyok azt mondták passzaiv állományban vagyok náluk mert nem dolgozok és kaptam "0"forintos bérpapírt... ha vissza mennék akkor aktív állományba helyeznének.

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítettetek! :))

2013. nov. 3. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!