A második gyerek után is jár a TGYÁS és a Gyed vagy csak a GYED 2 évig? Ez összegben, hogy nyilvánul meg?
Épphogy 2 éves elmúlik a gyerekem mire megszületik a második babánk!Jóval kevesebbet kapok majd vagy ugyanannyit mint az elsőnél?A fiamnál a TGYÁSom 43ezerft volt, a GYEDem pedig 70ezerft. Volt rendes állásom, minimálbért kerestem(108e br.), és még passzív állományban vagyok tartva.
Előre is köszönöm a választokat!
Ezt én sem értem. Én is min.béren voltam (br 114.000) és én 75.500 Tgyást, és most napi 2400 a gyedet (kb 68.000) kapok.
Amúgy igen, ugyanannyi ellátást kapsz a második gyerek után is.
Hát mert kb ennyire össze vissza is volt... amíg dolgoztam bruttó min béremem volt... és közben még volt egy + munkám is ami összesen 210ezer volt ez is br. (tavaly év elején szülés előtt fél évvel). A tgyásom 43000ft volt a gyedem amit most még kapok az pedig 73000ft. ezen én is meglepődtem mert nem hinném, hogy az a plusz munka ennyire megdobná a gyedemet hogy havi 30ezerrel kapjak többet, (én ennek csak örülök..) de nem tudom, hogy a második gyerek után is ennyit kapok e vagy esetleg kevesebbet.. (lehet, hogy ez a plusz munka már másodszor nem is fog bele számítani?)
Bocsi ha érthetetlen voltam, de remélem ez így jó lesz :)
Passzív állomány mit jelent? Megvan még a munkaviszonyod? Vagy passzív gyeden vagy? Ezt nem értem.
Ha a munkaviszonyod még aktív, fennáll, akkor a szüléskor érvényben lévő szerződés szerinti béred lesz a tgyás alapja és a kedvezményszabály szerint a gyed alapja is a szerződés szerinti béred lesz, ha nem mész vissza dolgozni a 2. baba születése előtt.
Igen állományban vagyok azt mondták passzaiv állományban vagyok náluk mert nem dolgozok és kaptam "0"forintos bérpapírt... ha vissza mennék akkor aktív állományba helyeznének.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítettetek! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!