Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyiben döntöttél volna...

Mennyiben döntöttél volna másképp a gyerekvállalásról, ha más lenne a támogatási rendszer?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy minden más változatlan marad, csak eltörölnék a jelenlegi gyás-gyes-gyed-gyet rendszert. Helyette a sok már országban jellemző 3-6 hónapos támogatás járna (mondjuk a mostani GYED-nek megfelelő), utána semmi.

Ebben az esetben miben döntöttél volna máshogy? Gyerekszám, otthon töltött idő, stb.

2013. nov. 9. 16:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Nem döntöttem volna máshogy. Két gyereket szerettünk volna, szerencsésnek érzem magam, hogy így lett. A nagy 2,5 éves korában gyes alatt született a kicsi, akivel 3 éves koráig szeretnék itthon maradni (ő most 1,5).
2013. nov. 9. 20:04
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Addig maradné itthon,amíg normális pénzt kapok.Ha ez fél év lenne csak,akkor fél év után kénytelen lennék vissza menni dolgozni.

Sajnos ahhoz kevés a tartalékunk,hogy a gyes időszakára elég legyen maradéktalanul.

Így majd a kisfiam 1,5-2 évesen kezdi a bölcsit és én megyek dolgozni a beszoktatás után.Apukája meg akkor itthon marad vele,ha beteg,őt ezért nem küldik el.

Második gyermeket nem tervezünk,mert nem egyszerű most sem a terhességem,orvosilag sem ajánlott.

2013. nov. 10. 16:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem befolyásolná, mivel nem is tervezek vissza menni dolgozni, sajnos évek óta várjuk hogy sikerüljön a baba. nagyon jó körülmények között élünk igy már most sem dolgozok rendesen csak a férjemnek besegitek kicsit (itthon pár óra vagy ahogy kedvem van, számitógépes meló) gyerek mellett is maximum ennyit fogok ha igy maradnak a dolgaink. Elötte amit dolgoztam (saját vállalkozás) az is olyan volt hogy annyi volt kb a bevételem mint a kiadásom igy azzal nem tudtam hozzájárulni a családi kasszához, de szerencsére nem is volt rá szükség. Ha úgy alakulna az életünk hogy kell akkor természetesen dolgoznék és keresnék olyan munkát amiből van nyereség is.
2013. nov. 10. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!