Kie ír nögyogyász orvos?

Figyelt kérdés
terhes lett 3 kazettás tesztem pozi plusz egy digitális cleabure 2-3 között mutat pozit,ha hétfön megyek dokihoz de nem biztos hogy ultrahang ezt mutatja még kie ir onnantol táppénzre mivel munkahelyemen olajos alkatrészekkel dolgozom és hát emelgetni+a szaga anyagnak hányáskeltö mert rá félora mulva hányok,sajnos tehát szeretném kiiratni magam lehet e ilyet!szerintetek?+sajnos szinte többxör van szédüléseim!
2013. nov. 2. 19:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Elmondod neki milyen körülmények között dolgozol és igen, kiír. De ha ő nem, akkor a háziorvos.
2013. nov. 2. 19:31
 2/13 anonim ***** válasza:
Addig nem ír ki, amíg nincs szívhang.
2013. nov. 2. 19:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Szívhang kell, hogy legyen, az az elmaradt mensi után kb. 2-3 héttel van. Addig a házidokiddal tudod kiíratni magad.
2013. nov. 2. 19:43
 4/13 A kérdező kommentje:
ezt nem értem ha vérvételt csináltatnak az nem bizonyitja a babát.mert pont ezért szeretnék ithol lenni mert nem szeretném elveszteni!köszönöm válaszokat akik hozzá tudnak még szolni várom irásukat!hát most akkor nemtudom hova is mennyek!
2013. nov. 2. 19:53
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
A szívhang ahhoz kell, hogy bizonyítottan élő magzat legyen a pocidban. A teszt és labor még csak kémiai terhességet jelent. Mehetsz nem terhesség miatt táppénzre háziorvos segítségével, vagy vehetsz ki szabadságot. De az orvosnak érthetően add elő a kérésed, ne ilyen érthetetlenül, ahogy itt kérdeztél. És ha már nem tudsz helyesen írni, akkor használj helyesírás ellenőrzőt, mert fáj olvasni az írásod.
2013. nov. 2. 21:34
 6/13 A kérdező kommentje:
Szerintem nem az irásomról kérdeztem!!!Hogy hozzá fűzzem tudok írni képzeld el,persze köszönöm válaszod de sztem ide az emberek kérdezni jönnek nem kritizálni!!!Én így gondolom!! Jah és nem mindenki lehet jó megfogalmazó tipus!-képzeld el én ezek közé az emberek közé tartozom ha tetszik ha nem akárkinek!Márbocs de akkor mért válaszolsz és mért olvasod!
2013. nov. 2. 21:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen valld be, hogy nem akarsz dolgozni.

Amíg nincs élő magzatod, addig a nőgyógyász nem fog kiírni. A szívhang 6-8 hetesen jelenik meg. Amint már írták, csak háziorvos ír ki még, vagy menj szabira. Ha lesz szívhang, a nőgyógyász veszélyeztetett terhességgel táppénzre mehet, ha tényleg így van. Egyébként az első hetekben otthon is lesz hányingered és szédülni fogsz, ennyi erővel minden terhes nő mehetne táppénzre a pozitív teszt után, teljesen mindegy hol dolgozik!

Persze vannak veszélyes munkahelyek, de rögtön egy teszt után a nőgyógyász nem vesz táppénzre, hacsak nem adsz neki egy borítékot!

2013. nov. 3. 10:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Már megbocsáss, de az 5-nek igaza van. A kérdésed és az azt követő mondatod első fele értelmezhetetlen. Ha vki tesz fel kérdést, akkor próbáljon már meg értelmesen fogalmazni!
2013. nov. 3. 10:47
 9/13 A kérdező kommentje:
Ez mind igaz lehet terhessen dolgozni,ezt énis tudom!Nem értem mit nem érteni terhes lettem a kérdésem az volt hogy mivel biztos nemmutatható ki a szívhang ultrahangon igy ennek ellenére ki-e ír az orvos!-mivel olajos autóalkatrészekkel dolgozom és több mint 20kgokat emelgetek ez terhessen szerintem vetéléshez vezethet!!!!vagy tévedek?3.gyermekem lesz tudom mivel jár a terhesség köszönöm!Jóhogy elmegyek táppénzre ha lehet mert nemkockáztatom babócám,meg ugyanannyit kapok mint mikor dolgozom+nálunk 12-16órázni kell tegyem hozzá szombat is.Köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 3. 12:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy a munkakörülményeid olyanok, ami nem felel meg egy kismamának, az elvileg nem az orvosra tartozik, ilyen esetben a munkáltatónak kötelessége olyan munkát adni, ami nem veszélyezteti a terhességed, ha ilyet nem tud, akkor valami távolmaradási pénzt vagy mit kell fizetnie neked. Természetesen a gyakorlatban ez inkább úgy működik, hogy a nőgyógyász javaslatára táppénzre vesz a háziorvos, de azt csak akkor teheti meg, ha már bizonyítottan élő a magzat. Tehát marad az "egyéb" táppénz, amit beszélj meg a háziorvossal vagy szabadság. (Olyan, hogy "ki-e ír!" nem létezik a magyar nyelvben, hanem a "ki ír-e?" forma a helyes és érthető, ráadásul még a kötőjel is kimaradt a kérdésnél, ezért (is) nehezen érthető a kérdésed, kell egy kis kreativitás, hogy kihámozza az ember...)
2013. nov. 3. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!