Június végén szültem. Még nem érkezett meg a gyes, és a családi sem. Ez normális? Még határozat sem jött
Szia!
Bementél az illetékes Államkincstárhoz?
Mert Formanyomtatványt kell kitölteni és úgy kapod meg! (ha megtetted akkor mindenképpen járj a nyakukra,ilyen nincs,hogy nem kapod meg)!
Anita
Nem 3, hanem két hónapra jár visszamenőleg családtámogatási ellátás (kivéve az anyasági, az hat hónap). És mindenképpen az igénylés időpontjától, tehát ha beadod július 1-én, hiánypótlás miatt felfüggesztik az eljárást, és csak decemberben kapsz mondjuk pénzt, akkor is július 1-től jár.
A két hónap arra vonatkozik, hogy ha június végén szültél, az igénylést ráérsz benyújtani augusztus végéig, akkor is jár júniusra. Ha szeptemberben adod be, hiába volt már a baba a háztartásban júniusban, akkor is júliusig visszamenőleg jár az ellátás. Bocs, tudom, nem ez volt a kérdés, de látom, sokan nem értik, mit jelent, leírtam.
És mindenképpen érdeklődj a Kincstárban, mert a Ket. szt 30 napos határidő van az ügyintézésre, ez már bőven lejárt. Lehet, hogy küldtek neked levelet hiánypótlásról, amit nem kaptál meg?
Jaaaaa, az más azt hittem h még szüléskor elintézted.....és sztem mindenki más is.
Nem számit mikor szültél csak az h mikor igényelted.....oktoberre várd csak, de lehet h belecsuszik a novemberbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!