11 hónapos babátok mennyit alszik éjjel és nappal? Eleget alszik az enyém? Ez normális?
Kislányom nem valami nagy alvó születése óta. Eleve nem tud elaludni altatás nélkül és hamar ébred, keveset alszik. Szerintetek ez normális? Vagy esetleg ez a hiperaktivitása korai tünete? Alvászavarnak számít?
Este 9 kor alszik el, altatással. Reggel 7 íg alszik, de közben éjjel 3-6 között ébred cicizni.
Nappal kínkeservesen összesen alszik max 2 órat úgy hogy délelőtt vagy fél vagy egy óra, délutan mindig egy óra.
Van másnak is ilyen keveset alvó gyereke?
Szia! Az én kislányom is 11 hónapos és ő is keveset alszik. Este 9-től reggel 6-7-ig,mikor hogy,és éjjel 4-5-ször kel szopizni. (talán a fogzás miatt) Nappal 2x1 órát alszik kb. +/-fél óra.
Szerintem normális,hogy ennyit alszanak ebben a korban.
Azért én is várom már,hogy mikor aludhatok át egy éjszakát..
Szerintem teljesen rendben van az alvása a babádnak.
Az enyém 10 hónapos, ő sem nagy alvó (sosem volt az), este 8-fél 9 körül alszik el és reggel 6-fél 7 között ébred (inkább korábban, mint később). Nappal kétszer alszik, délelőtt 1 órát és délután 1-másfél órát.
Köszi a válaszokat, megnyugtató, hogy nem csak az én babám alszik keveset.
Másik "gondom" az elaltatással van. Nem tud elaludni egyedül, csak ha ringatom, lefogom a kezét.
11 hós a Kisifam, és SOHA nem aludta még át az éjszakát. Azaz, fél 10-kor lerakom, és innen legalább 2x felkel- ez egy jó éjszaka.
Amikor a foga jött akkor 6 ébredés volt a rekord. Anyatejes egyébként, de kb. 2 hónapja befejeztem az éjszakai evést, csak inni adok neki ha szomjasnak ítélem.
Reggel kb. 8-fél 9ig alszik. Utána van reggeli neki.
Nekem az altatással szerencsére nincs bajom, mert hamar rászoktattam az egyedül alvásra. Külön szobába van, és kb. 4 hós kora óta elalszik egyedül. Amikor jött a foga ez is felborult, sokszor kellett úgy elaltatni h felvettem, megnyugodott , elaludt és leraktam. Szóval nálunk is voltak szörnyű napok.
Nappali alvás: reggel 8-tól délig ébren va. Délben ebéd, aztán alvás. Kb. 1,5 óra, meg még egy alvás 5kor, ez olyan 40perc- 1 óra szokott lenni.
Mindezt úgy h nem alussza át az éjjelt! :)
Válaszokat nem olvastam. Az én lányom is 11 hónapos, kb ugyanennyit alszik, mint a tied, bár ő van, hogy 8 körül elalszik, de akkor nappal nem alussza meg a két órát. Ő nem altatásos :-) baba, jó alvó, de 3-6 közt ő is kelt ekkor tápizni, szóval dettó ugyanez. És én abszolút nem tartom kevésnek, inkább jó alvó kategóriába sorolom.
Ja, és most, mindjárt egy éves, és képzeld ezen a héten már nem kelt fel hajnalba enni, és nappal még kevesebbet aludt, volt, hogy csak fél órát, viszont fél nyolckor le kellett tennem aludni este, mert kivolt. Látszik, hogy kezd átállni egy éves korára az egy alvásra, DE JÓ HÍR, HOGY ezzel párhuzamosan éjjel meg nem kel fel, mint ezelőtt, hanem nagyon mélyen alszik reggel 7-g. Egy hét alatt 1X kellett kelnem hozzá, pedig ő 2hóstól 4hós kora közti időszakot leszámítva kelt éjjel mindig. Ez tök jó!
Lehet rátok is ez vár:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!