Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan lehet Németországban...

Hogyan lehet Németországban és Ausztriában GYES-re jogosultságot szerezni?

Figyelt kérdés
A fent említett országokban hogyan működik a kismama és csecsemő gondozás a védőnő és a gyermekorvos részéről? (Ugyan olyan státusz vizsgálatok vannak, mint itthon Magyaro.-on?) Hogyan képzeljem el?

2013. aug. 29. 20:37
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Mivel írtad a párod néha Bécsbe vált,helyedben inkább az osztrák fővárost céloznám meg.2 évig éltem Németországban,másfél éve Bécsbe költöztem.Bécsben is találhatsz olcsó lakást,a másik meg ,a közelség a hazához.Bécsből akár havonta is haza jöhettek nem úgy Németország,gondolom a barataid,rokonaid többsége Magyarországon él.Az osztrák bérek úgyszintén valamenyivel magasabbak a németekénél,munka van bőven Bécsben,nem véletlen hogy Ausztriában a legalacsonyabb a munkanélküliség az egész Eu-ban.
2013. szept. 2. 22:17
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Bécs-en is gondolkodtunk..

De esetleg ismered az osztrák GYED - GYES - Családi pótlékos rendszert?

2013. szept. 3. 08:51
 23/26 anonim válasza:
Mivel nincs gyerekem,fogalmom sincs hogy működik a Gyes intézése.Ha fent vagy a facebook-on,ajánlom csatlakozz a Bécsi Made in Hungary csoporthoz,itteni magyarok oldala,ott kapsz abszolut mindenre választ.
2013. szept. 3. 13:14
 24/26 A kérdező kommentje:

Hogyan fizethetek német országban magam után biztosítás és mennyi lehet kb. a havi összege?

(Ausztriába ugye e-cardot kell igényelni)

A férjem munkáltatója a linken szereplő allianznál biztosítja a dolgozóit (egészség-biztosításként - nem életbiztosítás) [link] Szerinted a linkelt biztosítást elfogadják Németországba?

2013. szept. 17. 21:01
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha gondolod hnap meg kerdezem páromat és írok persze csak ha nem most azonnal kell tudnod!:-) 1 vagyok! Mire jutottatok ha megkerdezhetem?
2013. szept. 17. 22:36
 26/26 A kérdező kommentje:
Persze, nyugodtan kérdezd meg! Ráér a válasz még holnap után is :)
2013. szept. 18. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!