Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan lehet Németországban...

Hogyan lehet Németországban és Ausztriában GYES-re jogosultságot szerezni?

Figyelt kérdés
A fent említett országokban hogyan működik a kismama és csecsemő gondozás a védőnő és a gyermekorvos részéről? (Ugyan olyan státusz vizsgálatok vannak, mint itthon Magyaro.-on?) Hogyan képzeljem el?

2013. aug. 29. 20:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem véletlen költöztem ki!:-) 2008aprilis óta vagyok kinnt nincs az a dolog amiért haza költöznek! Pont ez az a lanyaimnak itt van jövője és nem luxus gyereket vállalni! :-) Megegyszer nagyon szívesen! Bármiben tudok segíteni irj!:-)
2013. aug. 30. 21:56
 12/26 A kérdező kommentje:
Esetleg megkérdezhetem, hogy Ti Németország melyik részén éltek?
2013. aug. 31. 08:22
 13/26 anonim ***** válasza:
Bayern Illertissen Münchentol kb 190km
2013. aug. 31. 09:14
 14/26 A kérdező kommentje:

Értem. És munkavállalás terén Ti hogyan boldogultatok? Mert a férjem most is közvetítői cég által dolgozik kint Kg Internacional Bp - ezzel az a baj, hogy ők sajna 98%ban csak hajós munkákat közvetitenek. Nem tudom mennyire vagy nagy facebook-os :), de ott hirdeti magát egy Müncheni közvetítői iroda - állítólag mindenbe segít (albérletet keresni, csp igényelni, munkát keresni)íme: [link]

Ám ezzel az a bajom, hogy lehet róluk rosszat is jót is olvasni és tán az olvastam, hogy előre kérnek pénzt, persze Magyaro.-on nincs irodájuk és csak skype-on lehet őket elérni.

Te esetleg vagy ismerősöd állt velük kapcsolatba? Tudtok valami megbízható közvetítő céget?

2013. aug. 31. 10:37
 15/26 anonim ***** válasza:
Munkavallalas az nekem eleinte nehéz volt nem beszéltem a nyelvet anno még kellett munkavallalasi engedély mostmar az nem kell! Parom Német :-) igy ő a későbbiekben sokat segített!Sajnos közvetítőket nem ismerem csak hírből de azt halottam, h kizsákmányolás amit csinálnak! Akiket ismerek magyarokat itt ők mind egyedül jöttek ki vagy német állampolgár a párjuk! Interneten is tudnatok munkát nézni közvetítő nélkül mint shogy alberletet is csak a nehézség, h pl lakást megnezni ki kell jönni vagy vmi ismerős segítséget kerni!
2013. aug. 31. 11:31
 16/26 A kérdező kommentje:

Kérdésem lenne még:

Azt hiszem 3 hónapig lehet külföldön tartózkodni bejelentés nélkül. Be lehet úgy Németországba jelentkezni, mint Magyaro.-on? - Magyar bejelentett lakcím és német tartózkodási hely?

Németországba milyen szabály vonatkozik a tankötelezettségre? Itthon most már 3 éves kortól kötelező az óvoda - ha nem iratod be a gyereket várhatod a szabálysértési bírságot.

2013. aug. 31. 14:33
 17/26 anonim ***** válasza:
Minden esetben be kell jelenteni a munka adónak a munka vallalot!az addig volt, h 90nap adómentes munka ameg kellet munka vallalasi engedély ez már tudtom szerint megszűnt! De erről olvass utána neten nem akarok hülyeseget mondani! Igen létezik, h magyar lakcim és kinti tart.hely egészen addig ameg nem igenylitek a letelepedest de persze ez nem kötelező de praktikus! Iskola kezdés előtt 1ev kötelező óvodában! 4ik osztalyig fél nap a suli 5osztalytol délután 4ig de délben van 2ora szünet amikor haza is mehet a gyerek! Az enyém bölcsiben is volt 20hos korától mostmar ovis, a kicsi októberben lesz 1eves es utána megy bölcsibe, mert duliba megyek és csak ugy mehetek ha ő bolcsis!:-( Ha mama vigyázz rá az nem jó! Azért itt is vannak marhasagok dogivel!
2013. aug. 31. 15:11
 18/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ne haragudj kedves kérdező, hogy nem a kérdésedre válaszolok!

Igazából azt szeretném megkérdezni a kedves válaszolótól, hogy mennyire nehéz megtanulni a nyelvet kb 0 tudással? :D

Illetve, hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy ha kimennénk, hogy az itthoni gyedemet nem mondom le, hanem oda kapom? Párom most ment ki dolgozni és ha bejön neki tervbe van, hogy utána megyünk.

Illetve igaz az, hogy nem szeretik a magyarokat (pl oviban, bölcsiben a gyerekeket)?

2013. aug. 31. 16:03
 19/26 anonim ***** válasza:
Szia! En magyar vagyok párom német, kislanyunk oviban van, beszel magyarul, volt magyar óvó nénie és őszinten szólva semmi baj nem volt! Soha nem éreztem azt, hogy munka terén vagy egyéb helyeken negatívan kezeltek volna! Biztosan vannak "rasszisták" de szerencsére még soha nem volt semmi negatív tapasztalatom de ez persze szerencse kérdése is!:-) ha ilyen emberrel talalkoztok akkor tovább kell menni! :-) Mindenhol vannak rosszindulatú emberek de nem szabad velük törődni! :-)
2013. aug. 31. 17:06
 20/26 anonim ***** válasza:
Igen megoldhato az otthoni gyed, hogy kinntre kapd meg! Nyelvet megtanulni, hmm kell hozzá akarat én ugy vagyok vele! Valamint ha rakenyszerulsz, mert azt hallod mindenhol akkor könnyen megy! :-)
2013. aug. 31. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!