Mikor és hol igényeljem a GYED-et?
Szeptember 15.-én jár le a TGYÁS-om. Akkor már most augusztusban érdemes beadni az igénylést a GYED-re?
És hova kell? Tényleg a munkáltatómhoz? Vagy intézhetem az OEP ügyfélszolgálaton is?
Köszi a választ! Nem tudom, ezt hivatalos oldalon miért nem lehet ilyen érthetően leírni.
Egy KFT-nél dolgoztam, vendéglátásban, nem kifizetőhely.
Akkor megyek az OEP ügyfélszolgálatra.
Ezt mégsem értem. Most nyomtattam ki az igénybejelentő lapot, és így kezdődik a kitöltési útmutató:
"A gyermekgondozási díj iránti igény bejelentéséhez szükséges nyomtatványt az igénylőnek két példányban kell
kitöltenie, és a foglalkoztatóhoz kell benyújtania. (Álláskeresési-ellátásban részesülő biztosított foglalkoztatója az álláskeresési ellátást folyósító szerv.) A nyomtatványt a vállalkozónak is ki kell tölteni és (az OEP honlapjáról www.oep.hu, e nyomtatványok menü pontból letölthető IB. 20. számú „Igénybejelentés”
elnevezésű nyomtatvánnyal együtt) Budapest
Főváros vagy az illetékes megyei kormányhivatal
egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervének kell benyújtani.
A kitöltött és a kérelmező által aláírt nyomtatvány átvételét a foglalkoztatónak a másolaton igazolnia kell.
Az igény bejelentése posta útján is történhet."
Akkor mindegy hogy kifizetőhely-e, mindenképpen neki kell odaadnom? Mármint a munkáltatónak???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!