A GYED-et visszamenőleg, vagy folyó hóra kapjuk? GYES-t mikor (és hol) igényeljem?
Hamarosan lejár a GYED-em, és szeretném tudni, hogy utána még egy hónapig kapom-e, vagy ha betölti a pici a 2 évet, akkor jár-e le.
Úgy hallottam, a GYES-t akkor kell igényelni, amelyik naptól érvénybe lép.
Hogy van ez pontosan?
ha július 16-án jár le 17-től igénybe veheted. Ha elbírálni csak szeptember elsején fogják akkor július 17 ig visszamenőleg meg is kapod!
Márc 20-án született a fiam és márc. 20 tól jár de az első gyest csak valamikor májusban kaptam meg és rá pár napra visszamenőleg is kaptam még!
Köszönöm, úgy tűnik nem kérdeztem pontosan.
Azt nem tudom, hogy a GYED-et meddig kapom.
A gyerek két éves születésnapjáig pontosan, vagy mivel minden hónapban visszamenőleg fizetik, akkor tovább?
Augusztus 22-én született a lányom. Én úgy sejtem (de ezért kérdeztem), hogy augusztus elején a júliusi GYEDet küldik,m akkor elvileg még szeptember elején kapok GYED-et, nem? Természetesen csak augusztus elejétől 22-ig, vagy nem így van?
Köszönöm, köszönöm!
Ezt reméltem én is, hogy így lesz.
Már csak az a kérdésem, hogy mikor igényeljem a GYESt?
Egy barátnőm azt mondta, attól a naptól kapom, amikor megigényelem. Tehát augusztus 23-án menjek be, hogy aznaptól kérem?
Azt szeretném, ha minél folyamatosabban jönne a pénz, még akkor s, ha az már nem lesz túl sok...
Pár napja telefonált egy hölgy a MÁKból, hogy egy valamit nem töltöttem ki pontosan, és hogy azt hogy van valójában. Teljesen elhültem, hogy ilyen is van.
Készségesen megmondta, hogy már szeptemberben kapom a GYESt, az augusztus utolsó napjaira, és onnantól folyamatosan. :o)
Csak gondoltam megírom tapasztalataimat.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!