Nem dolgozom és babát szeretnénk, mit kapok?
Hát, ha jól tudom akkor GYES-re+ családi pótlékra számíthatsz. 365 nap biztosított idő kell a GYED-hez.
Gyes plusz ha neked jön a családi: 25600+ 13300(két gyereknél)
Jajj már ezzel a felelősségteljes irigy hozzáállással. Had tudja már a kérdező hogy vállal-e gyereket. Böki a csőröd hogy úgy is vállal gyereket hogy nincs munkaviszonya? Képzeld! Én pusztán 7 hónapnyi munkaviszony után vállaltam babát, ráadásul még GYED-et is kaptam, mert beszámították a fősulit. Ja! És a férjem fizetéséből kijövünk, és az én GYED-em, GYES-em megy félre, vagy éppen ha valami nagyobb dolog kell, arra félrerakjuk. Mindenünk megvan ami szükséges, és nem volt számottevő munkaviszonyom. Attól még mert valaki csak GYES-t kap, nem kell feltétlen éhenhalni, ha az apukának jobb munkahelye van.
Amíg nem azért sír mert "jajj ha csak GYES-t kap akkor éhen fognak halni, de akkor is akarok gyereket", miért kell már egyből ugrani rá? Hihetetlen emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!