2011-ben szültem és 2013-ban fogok. Miből számolják a gyedet a második babámnál?
Kevés az információ!
Gyesen vagy táppénzen vagy, a szabikat töltöd esetleg, dolgozol?
Mikor szülsz?
Ha munkaviszonyod fent áll, akkor a szerződés szerinti bérből számolják a tgyást, vagy a tényleges jövedelmedből, ha nem lesz 180 bérezett napod. A gyed alapja ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja, ha nem leszel idén 180 napnál többet gyesen!
Nem, nem feltétlen fogsz ugyanannyit kapni, mint az első babádnál. Nekem pl. 10 ezer forinttal kevesebb lett a gyedem a 2. gyerekkel, mint az elsővel.
Mert ugye, az első gyerekemnél nekem voltak nem rendszeres jövedelmeim is, mint pl. túlóra, délutáni pótlék, éjszakai pótlék, prémium. Ezek mind emelték a bruttó átlagbért. De mivel a 2. baba születése előtt nem lesz 180 bérezett napod, mert nem mész vissza 180 napot dolgozni, így ezek a nem rendszeres jövedelmek kiesnek az átlagbérből, ha neked is voltak ilyenek. Ha nem voltak ilyen plusz juttatások a jövedelmedben, akkor fogsz ugyanannyit kapni, mint az első babádnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!