21 éves nő vagyok 4 hónapja dolgozom, a párommal élek már 3 éve 1 hetes terhes vagyok, a barátomnak már megvan a két év munkaviszonya. Mit tegyünk?
a babának az a legjobb ha az anyja van vele, hogy fogod szoptatni?
Én tuti nem mennék bele, max forditva h előbb én megyek utäna meg apa.
Apa a gyerek fél éves korától mehetne GYED-re, addig csak gyesre, így tök mindegy melyikőtök van gyesen azalatt a fél év alatt. Ha a baba fél éves, és lesz szíved otthagyni, és lesz munkahelyed, akkor elmehetsz melózni.
Mindenképpen megszívtátok anyagi szempontból, egy pár hónapig még védekezni kellett volna a jó gyedért.
Esetleg nem jártál nappali tagozaton egyetemre vagy főiskolára? Mert akkor beleszámítanak onnan 180 napot, ha több mint 1 évet tanultál.
Akkor se mehetsz gyedre, ha a gyerek már 1 éves lesz, mivel a szülést megelőző 2 évben kell meglennie a 365 biztosított napnak, a szülés utáni időt nem nézik.
Amúgy tényleg jobb, ha te mész először gyesre, hisz a babát szoptatni kell, sőt én azt mondom, hogy legalább 1 éves koráig maradj vele otthon, szerintem a hozzátáplálás miatt is, sok férfi nem érti mikor mit kell csinálni pontosan, persze tisztelet a kivételnek:)
A baba 1 éves kora után heti 30 órában is dolgozhatsz már vagy otthon időkorlátozás nélkül.
Párod a baba születése után hivatalosan 168 nappal mehet el csak gyedre. Akkor mehet el a baba születésétől, ha az anya meghal vagy olyan egészségügyi problémája van az anyának, ami miatt a babát nem tudja ellátni és ezt orvossal tudja igazolni is!
Szia! Mikor végeztél a sulival? Ha munkakezdés és a suli vége között fél év telt el akkor jogosult leszel a gyedre! Sőt meg merem kockáztatni h mg így is ha most lettél terhes és végig dolgoznál meglenne a 365 nap biztosított időd!A jogosultsághozszükséges előzetes 365 napi biztosítási idő számítása
Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a gyermekgondozási díjra jogosultsághoz szükséges
előzetes 365 napi biztosítási időnek nem kellfolyamatosnak lennie.
A jogosultsághozszükséges előzetes 365 napi biztosítási időbe be kellszámítani:
a biztosításmegszűnését követő balesetitáppénzfolyósításának idejét,
a közép‐ vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott
tanulmányok idejéből 180 napot,
rehabilitációsjáradék ésrehabilitációs ellátásfolyósításának idejét.
annyira fura nekem ez, hogy erre vállalnak fiatalok gyereket...mi ketten keresünk 450e-t havonta, minimális hitelünk van, saját lakás, autók és még így is jól meggondoltuk a gyereket, illetve még így is meghúzzuk magunkat, mert pl. korán tp-en kellett már lennem
kedves kérdező, még ha lehet is, hogy az apuka marad egyből otthon, azt hogy gondoltad? ott hagynád a pár hetes csecsemőt???
munkahelyeden kérdezd meg a bérszámfejtőt, segítsen neked kiszámolni, mivel hogy járnál jól, mivel mennyit kapnál, de szerintem csak a tgyás marad, esetleg utána az apuka, de én nem tudnám otthagyni a 6 hónapos gyerekemet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!