GYED lejárta után ki hogyan ment vissza dolgozni?
Figyelt kérdés
Hamarosan letelik a GYED-em és el kell döntenem visszamegyek-e dolgozni. Létezik olyan opció, hogy a GYES lejártáig állományban maradok a cégnél és ha van lehetőség 4 vagy 6 órában dolgozok, vagy ha nincs akkor nem is járok be egyáltalán? És mellette kapom a GYES-t még 1 évig. A kicsi bölcsis lesz, a nagy ovis, nem tudom ki hozná-vinné őket vagy mi van ha betegek lesznek? Illetve itthonról dolgoznék vállalkozásban, de nem merek még csak ebből megélni mert még bizonytalan. Viszont ha visszamegyek akkor erre már nem jut az időmből, pedig szeretném kiépíteni.2013. jún. 13. 11:48
1/1 anonim válasza:
Nekem most járt le a gyedem májusban. Már a szabikat töltöm, szeptember közepéig. Elég sok van, mert 2010 és 2011-ben is szültem. Utána teljes munkaidőben megyek vissza dolgozni, gyest a nagymama igényli, ő fog vigyázni a kisebbre, a nagy pedig kezdi az ovit szeptemberben.
Gyes mellett heti 30 órát dolgozhatsz, kivéve ha otthon dolgozol, mert akkor korlátlan a munkaidő.
Gyes mellett nem kötelező dolgozni, otthon is maradhatsz a gyerek 3 éves koráig, ekkor csak kb. 25 ezret kapsz.
Remélem meg tudom majd oldani, ha a nagy beteg lesz, végül is régen is megoldották az én szüleim és mások szülei is és most is sokan megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!