Munkába visszatérős levél? Ez így elég vagy ennél több kell nekik?
Tisztelt X!
Tisztelt Y!
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2013. július 15-vel a Gyermekgondozási Díjra lévő jogosultságom megszűnik. A Gyermekgondozási Segélyt nem kívánom igénybe venni a gyermekem 3 éves koráig.
Bent lévő szabadságomat – tudomásom szerint 31 nap/248 óra – 2013. július 16-tól szándékozom kivenni.
Ezen kívül az erre az évre időarányosan bent lévő szabadságomból is szükségem lenne pár nap szabadságra, a bölcsődei beszoktatás miatt.
A munkát 2013. szeptember közepétől szeretném újra felvenni, napi 8 órában.
Tisztelettel:
X
Konkrét dátumot sajnos azért nem tudok, mert augusztus 26-án kezdem a lányommal a beszoktatást. A szabadságom kb. aug. 29-e körül jár le. Emiatt kell még 6-7 nap az idei évi szabimból. Ha nem adják meg, akkor a férjem szoktatja be a lányunkat, csak azért szerettem volna ezt én végig csinálni vele.
Egyébként terhes vagyok, január 25-re vagyok kiírva, de azt tanácsolta a munkaügyes, hogy erről még ne szóljak, csak szeptemberben, amikor visszatérek ténylegesen.
Az orvosi lelet is elismerő "okirat"?
Nem csak a kis könyv az elfogadott?!
Én jelenleg 4 hetes vagyok. Két hét múlva kell visszamennem az orvosomhoz. Előbb nem lesz kis könyvem róla.
Most akkor ez hogy is van?!
Se kiskönyv, se papír nem kell róla, de a legegyszerűbb, ha írásban közlöd velük, hogy terhes vagy - ennek marad nyoma. Neked meglesz a kiskönyved, amit ők nem kérhetnek el, mert nincs hozzá joguk :D Viszont a jogszabály azt írja, hogy:
"A munkáltató, ha a munkavállaló a fizetés nélküli szabadság kezdetétől számított
b) hat hónap elteltével vagy azt követően kíván munkába állni, a bejelentést követ ő legfeljebb hatvan nap
elteltével köteles foglalkoztatási kötelezettségének eleget tenni .” Vagyis mondhatja jogszerűen azt, hogy augusztusba kezdd a munkát. Általában nem szoktak ezzel szarozni, de ha ki akarnak tenni, akkor nem véletlen a félretájékoztatás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!