GYED-ről visszatérni akaró anyukák, az önéletrajzba beleírjátok, hogy gyeden voltatok, ill. hogy gyermeketek van? Hol tüntetitek fel az önéletrajzban?
Az önéletrajzom teljes egészében szakmai, abba nem írtam bele.
A kísérőlevélbe viszont annyit írtam, hogy van két gyerek, jelenleg GYED-en vagyok, továbbá a gyermekek felügyelete megoldott. Nem ragoztam túl, egy mondat volt az egész. Elvileg nem kötelező és rá sem kérdezhetnek, de úgy voltam vele, hogy amelyik munkáltatónak ez problémát okoz, azzal ne raboljuk feleslegesen egymás idejét interjúval se. Így eleve csak azok hívtak be, ahol a gyerekből nem csináltak ügyet.
Amúgy legkésőbb az interjún akkor is kiderül, amikor végigmentek a szakmai tapasztalaton. Ha ott van, hogy pl. 2011-ben dolgoztál utoljára, akkor megkérdezhetik, hogy azóta vagy munkanélküli.
Én sem írtam bele semmit a magánéletemről. Ahhoz sincs közük, hogy házas vagyok-e vagy sem, akkor meg minek írjak a gyerekekről?
Azt meg nem muszáj beleírni, hogy pl. 2009-2011-ig dolgoztál az utolsó munkahelyeden és utána gyed-en/gyes-en voltál, hanem úgy szokták írni, hogy 2009-2013 és majd az interjún kitérsz a részletekre, ha szóba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!