Beleírnátok az önéletrajzba vagy sem?
2 gyereket szültem, 4 éve itthon vagyok, most mentem volna vissza, nem kellettem. Az ex-főnököm szerint hú, de gyorsan találok majd állást. Röhögnék, ha nem én lennék.
Azt írtam be az önéletrajzomba, hogy 8 évet dolgoztam ezen a helyen. A GYED-et végülis ők fizették (tb-kifizetőhely). Persze a kérdezgetéseknél egyből kiderül majd, hogy mi van. Én egy gyereket szándékozom bevallani, a nagyobbra majd mondom, hogy nagyobb. Mert 4 év kihagyás sok idő. Vagy mondjam meg őszintén, hogy 4 éve nem dolgozom? (Pénzügyes voltam, naprakész jogszabályismeretet kérnek mindenhol.)
Egy fejvadász barátnőm azt mondta, hogy írjam be az önéletrajzba, hogy 2 gyerek, de felügyeletük szükség esetén megoldható. Ilyet még nem is hallottam, tényleg bele kell ezt írni az önéletrajzba? Be sem hívnak akkor, nem? Gondoltam, ha szóba kerül az interjún, akkor mondom, de valószínűleg el sem hiszik majd. Túlórázni akkor sem fogok tudni.
Ilyet egyáltalán nem írnék be az önéletrajzba.
mivel gondolom modern önéletrajzot írsz, így írjad hogy
2008-2004 Kaki Kft Beosztás:Pénzügyi jogtanácsos
2004-2000 Maki Kft Beosztás: Kassás
Vagy is ennyi elég. Ha megkérdezik mikor behívnak mit tettél 2008-2012 között egyszerü mondattal mondod, hogy gyesen voltál. Ennyi késsz passz. Többet nem is kérdezhet a munkáltató.
Ha tetszik az önéletrajzod így is befognak hívni.
Off: Kaki Maki Kft-n jót nevettem, köszi :)
On: nem írnám bele a gyereket az önéletrajzba, csak akkor mondanám meg, ha konkrétan rákérdeznek, hogy én Önnek hány gyereke van?
Én nem írtam bele az önéletrajzomba a gyereket(akkor még csak a nagy volt, a két kicsi között hat idejüre visszamentem volna dolgozni, hátha gyed és ne csak gyes)
Na, ugye az utolsó munkahely és az interjú ideje közti részt megkérdezték. Addig az egekbe megasztaltak, mindenben ott vagyok, ahogy megtudták van egy csemetém, akit vagy 6emberre tudnék bízni, érdekes nem voltam kompetens...(hirtelen könyvelő helyett pénztárost kerestek)
Sajna ez van, negatív diszkrimináció, ha kiderül gyereked van. Én remélem, hogy azért majd a régebbi tapasztalat friss diploma+képesítés segít valamit a hátrányomon, hogy két gyerekes vagyok.
Én is beírnám, biztosan nem hazudnék ilyesmiben egy önéletrajzban. Az a gond, hogy ha nem vennének fel az adott helyre, akkor úgyis mindegy, mit írsz. Viszont gondolj bele, ha felvesznek, és később úgyis kiderülne, amikor már ott vagy, pl. kérsz családi adókedvezményt vagy a gyerekek után plusz szabadságot... ehhez meg kell adni a gyerekek adatait, azt is a HR-esek intézik nálunk, nemcsak az új dolgozók kiválasztását. Szerintem elég kellemetlen lenne, ha kiderülne, hogy valamelyik gyereket "letagadtam".
Ha le akarnak informálni, meg tudják kérdezni az előző munkahelyedet vagy a TB-t is, hogy tkp. meddig voltál passzív állományban, azaz gyeden.
Inkább szerintem is arra kéne fókuszálnod, és a személyes interjún bizonyítani is, hogy a 4 évet otthon nemcsak gyerekneveléssel töltötted, hanem szakmai továbbfejlődéssel is (pl. valami tanfolyam, nyeltanulás, stb., ami számíthat a munkához).
Persze ha beírod, van olyan munkahely és főnök, aki esetleg 2 kisgyerekes nőt be sem hív az interjúra, de szerintem ezzel nem tudsz mit kezdeni. Mert ha behív és később derül ki, akkor lehet, hogy a próbaidő alatt simán elküldenének, és meg is tehetik indoklás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!