Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Dönthetnek a "fejem felett"?

Szugyi kérdése:

Dönthetnek a "fejem felett"?

Figyelt kérdés
A probléma az,hogy míg gyeden voltam a munkaköröm 4 órás lett (mai napig 8 órás határozatlan idejű a munkaszerződésem)!kérdés az,hogy most akkor 4 vagy 8 órában kell-e foglalkoztatnia?van erre valami törvény,mert ha jól tudom "védett vagyok" a gyerek 3 éves koráig!

2013. máj. 14. 16:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Rosszul tudod, nem vagy védett. AMint vissza mész kiveszed a szabikat és akár el is küldhetnek.
2013. máj. 14. 16:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Amíg nem írsz alá semmit, addig nem változtathatnak se amunkakörödön, se a br. béreden, se a beosztásodon és se a munkaórádon.

A munkáltatónak kötelessége úgy visszavenni, ahogy eljöttél szülni. Persze az időközben lévő juttatásokat meg kell adnia neked.

pl. szülés előtt br. 120 volt a fizud, most már emelésekkel, stb br. 160 lett. Ezt köteles megadnia és nem csökkentheti!

Nem vagy köteles igénybevenni a GYES+ 4,6 órát!

2013. máj. 14. 16:36
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

1-es:

A gyermek 3 éves koráig nem lehet kirúgni a munkavállalót!

2013. máj. 14. 16:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok!hát remélem a második válaszolónak igaza van mert nem örülnék ha 4 órában mehetnék vissza mert akkor az jelentős bevétel kiesés lenne,plusz én semmit nem írtam alá,hogy most már 4 órás vagyok!nem tudom mennyiben befolyásoló tényező,hogy közalkalmazott vagyok!?
2013. máj. 14. 16:46
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Nem ez nem igaz. AMint vissza megy dolgozni kileherugni 30 nap után, ez a védettség megszűnt.
2013. máj. 14. 16:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Igazából szerintem nem akarnak elküldeni (bízom benne),csak azt nem értem,hogy ha 8 órásként mentem el és nem írtam alá semmit akkor most köteles-e a munkáltató számomra 8 órás munkát biztosítani vagy le van sajnálva mi volt azelőtt és örüljek a 4 órás munkakörnek úgy hogy engem nem is tájékoztattak arról hogy milyen változások mentek végbe idő közben!
2013. máj. 14. 16:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akik erőltetik a gyerek 3 éves korát, ők a régi Munka Törvénykönyvét mondják, az 1992. évi XXII. törvényt.

De! Ez tavaly januártól változott. Az új: 2012. évi I. törvény.

65 § 3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt

a) a várandósság,

b) a szülési szabadság,

c) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §)időtartama alatt.

Szóval ha visszamegy a nő dolgozni, akkor már nem áll fenn a c) bekezdés. Vagyis el lehet küldeni, függetlenül attól, hogy fél éves, 1 éves, vagy 2 éves vagy 3 éves a gyerek

Az 1. tökéletesen jó választ írt, de itt jellemző, hogy a jó válaszokat pontozzák le a hozzá nem értők. Én nyomtam 1 zöld kezet neki.

2013. máj. 14. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és kérdező: ha a munkaköröd 4 órás lett, akkor majd eléd tolják a szerződésmódosítást, hogy írd alá. Ha nem írod, akkor lehet, hogy a 4 órás munkád sem lesz meg, sajna, ez van.
2013. máj. 14. 18:20
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!sajnálattal veszem tudomásul majd amit hoz a jövő!köszönöm mégegyszer
2013. máj. 15. 09:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók!ma kaptam a jó hírt,hogy kötelesek 8 órában a saját helyemet biztosítva visszavenni ugyanis mégis csak igaza lett annak aki azt mondta,hogy védett vagyok a gyerek 3 éves koráig!
2013. júl. 1. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!