Szerintetek kaphatok GYED-et? Mennyit? Meddig jár? Hogy megy utána GYES, családi?
Novembertől dolgozok az új munkahelyemen, 4 órába vagyok bejelentve. Még nem jött össze a baba, de amint összejön, ott kell hagyni a munkahelyemet, mert olyan munka ami árt a babának. Utána kérdeztem, eddig a kismamák elmentek táppénzre. Velem se lesz másképp,de akkor szülésig táppénzen leszek, utána hogy megy ez a dolog??
Valaki világosítson fel!!!! :)
átlagban 35 körül kapok utalva a 4 óra bejelentettre...
viszont 8-12órákat dolgozok, a többit kpban..
Így akk mire számítsak?
Elv aki 8ba volt bejelentve 55 körül kapott gyedet...
Én?
Van néhány régi és rossz info az eddigi hozzászólásokban, ezért igyekszem korrigálni:
TGYÁS-ra és GYED-re akkor vagy jogosult, ha a szülést megelőző két évben van 365 nap biztosított napod, a szülés idején is biztosított vagy. Teljesen mindegy, hogy ez hány órás munkaviszony. A TGYÁS és a GYED is a fizetés 70%-a, tgyás-ból csak adóelőleget, míg a gyed-ből az adóelőlegen kívül 10 % nyugdíjjárulékot is vonnak. Így lehet, hogy jobban jársz a GYES-sel. A férjed a terhességed 91. napjától igényelheti a családi adókedvezményt, ami 10.000.-Ft/hó. De fontos, hogy házastárs legyen, mert a baba születése előtt csak ebben az esetben igényleheti az adókedvezményt.
21:51!
Nekem megvan úgymond a 2 év alatt a 365 munkaviszony(bejelentett), de nem egy munkahelyen folyamatosan... Az nem baj ugye?
Ha 2014 tavasz környékén szülök, akk a 2012-13az évet nézik?
Mindig az előző évet nézik,tehát 2013 lesz neked az irányadó. És ha nem volt a munkahelyek között 30nap megszakítás,akkor nem baj,ha nem egy munkahelyed volt...
De a pénzed még mindig annyi lesz,amennyit már a 5. válaszadóként leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!