Mit tegyek, ha lejár a GYED-em és terhes vagyok a második babával?
Sziasztok!
Van egy kislányom aki 2013 április 20-án lesz két éves és azzal a nappal lejár a GYED-em. Terhes vagyok a második babával, akivel október 21-re vagyok kiírva.
Nem keresek túl sokat, mert tanár vagyok. 2010 októberétől táppénzen voltam, mert veszélyeztetettek a terhességeim.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek, ha lejár a GYED-em, hogy jövök ki anyagilag a legjobban? Vegyem ki a szabijaimat, vagy rögtön menjek át táppénzre? Nincs sok időm vacillálni és tanácstalan vagyok!
Ha a kicsi megszületik újra kapok TGYÁS-t, majd GYED-et? A TGYÁS az eredeti fizum lesz megint?
Köszönöm a választ!
Én kivenném a szabikat (arra több pénzt kapsz, mint a táppénzre), majd a szülés előtt 30 nappal igényelném a TGYÁSt. Addig pedig marad a táppénz.
Persze, ha nem szűnt meg a munkaviszonyod, akkor kapsz mindent a második után. Talán pár ezer forinttal kevesebbet, de nem vészes. Én GYED-be szültem a másodikat, 3-4 ezer forinttal volt kevesebb a pénzem, de nem jártam utána, hogy miért.
Ja és lesz megint az egyszeri anyasági is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!