Hogy lehet az, hogy folyamatosan bizonyos időközönként csökken a GYED összege, amit kapok?
Figyelt kérdés
Május végén lesz egy éve, hogy megszületett a kislányom. Előtte egy éven át volt folyamatos munkaviszonyom. A szülés előtt egy hónapban munkanélkülin voltam. A munkaviszonyom előtt nappali tagozatos diák voltam. Pár nap eltéréssel, de van két év biztosított jogviszonyom, ergo nem értem, hogy hogyan lehetséges ez az egész!2013. márc. 7. 15:52
1/5 Jégtánc válasza:
Most rövid hónap volt a február azért volt kevesebb.
2/5 anonim válasza:
Gondolom járt neked a tgyás is. Na az 168 napig több volt, mint a gyed. Ekkor lehetett az első csökkenés. Aztán ugye egyik hónap 30, másik 31 napos, más összeget kapsz ilyenkor. Most meg csak 28 napos volt a február, ezért kaptál sokkal kevesebbet. A gyedet napra számolják. Következő hónap már jobb lesz!
3/5 anonim válasza:
Bocs az offért, de nekem is május végén lesz 1 éves a kislányom, és én is így vagyok ahogy Te. Az oké, hogy a mostani utalásnál kevesebb volt, de pl a decemberre vonatkozó összeg (31 napos hónapra), 2 ezer Ft-al volt több, mint amit januárra vonatkozólag küldtek, (szintén 31napos hónap). Ha valaki tudja a megoldást, nagyon kíváncsi vagyok rá én is!
4/5 anonim válasza:
Decemberben te tört havi ellátást kaptál. Azaz volt benne gyed és tgyás is, ha jól számolom a hónapokat. Mert novemberben telt le a 168 nap és azt meg decemberben utalták.
5/5 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írja: ha pl. december 10-én telik le a tgyás, akkor januárban 10 napnyi tgyást, és 21 napnyi gyedet kapsz, míg februárban 31 napnyi gyedet. Aztán most márciusban csak 28 napi gyedet. Ez akár 10 ezer forint különbséget is jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!