Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Így dolgozhatnék gyed/gyes...

Így dolgozhatnék gyed/gyes mellett?

Figyelt kérdés

Saját vállalkozásom van, ami annyit takar, hogy saját készítésű termékeket árulok, melyeket itthon készítek el (és itthon is értékesítem)

Ezt a tevékenységemet szüneteltetnem kell ha gyesre megyek?

2013. febr. 17. 00:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Tehát akkor, ha csak gyest kapok, akkor is csak a baba 1 éves kora után dolgozhatok otthon?

"Atipikus lehetőségek

Mint már fentebb írtuk: otthoni munkavégzés esetén nincs időbeli korlátozás, így tehát esetleg távmunka vagy a bedolgozásos munkák is jó alternatívát jelenthetnek a gyes meglehetősen alacsony összegének kiegészítésére."

Okés, ezt értem, de ekkor is csak 1 éves kor után?

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

2013. febr. 17. 15:42
 12/22 anonim ***** válasza:

nagyszülő csak gyes-re mehet, gyedre nem. te meg ezek szerint csak gyes-re.

számolnod kéne, hogy éri meg jobban. ha a mama elmegy gyes-re, te meg viszed a vállalkozást tovább, fizeted a járulékokat, vagy elmész gyesre te, és akkor max 1 évig feketézel, ami ugye, nem annyira legális. sok lehetőség nincs sztem.

2013. febr. 17. 15:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Hát, mindenképp a 'vállalkozás' érné meg jobban, ettől függetlenül nem lenne rossz megkapni a gyes összegét, még ha kevés, akkor is nagyon jól jönne.
2013. febr. 17. 15:48
 14/22 anonim ***** válasza:

Akkor, ha megoldható, akkor a nagymama menjen gyesre, gondolom odaadná nektek a pénzt.

Korlátlan időben otthon is csak a gyerek 1 éves kora után lehet dolgozni.

2013. febr. 17. 15:50
 15/22 A kérdező kommentje:
És dédnagymama is mehet gyesre? Mert az anyukám még dolgozik, és Ő nem tudná emiatt feladni a munkahelyét, (sztem biztos, hogy elbocsájtanák) viszont az én nagymamám el tudna menni, mert ő nyugdíjas.
2013. febr. 17. 21:46
 16/22 anonim ***** válasza:
dédi nem mehet. csak szülő, vagy nagyszülő.
2013. febr. 17. 22:05
 17/22 A kérdező kommentje:

Ah, hát akkor nem tudom. Az a baj, hogy a férjem szülei meg másik városban laknak. Pedig anyósom tuti be tudná ezt vállalni.. Hát ez van.

Köszönöm a segítséget!

2013. febr. 17. 22:18
 18/22 anonim ***** válasza:
Az mindegy, hogy a nagymama melyik városban lakik, nem fogják ellenőrizni, hogy nálad vagy nála van-e a gyerek. Lényeg, ha hivatalosan dolgozol, a gyerek 1 éves koráig, ne a te nevedre érkezzen a gyes, ez a lényeg.
2013. febr. 18. 07:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Utánanéztem és azt írják, hogy nagymama csak a gyerek 1 éves kora után mehet gyesre:

A nagyszülő gyermekgondozási segélyre való jogosultsága

A gyermek szülőjének vér szerinti, örökbefogadó szülője, továbbá annak együtt élő házastársa (a továbbiakban együtt: nagyszülő) is jogosult a gyermekgondozási segélyre, ha a gyermek

az első életévét betöltötte, továbbá

gondozása, nevelése a szülő háztartásában történik, valamint

szülei írásban nyilatkoznak arról, hogy a gyermekgondozási segélyről lemondanak és egyetértenek a gyermekgondozási segélynek nagyszülő részéről történő igénylésével.

A nagyszülő részére a gyermekgondozási segélyre való jogosultság a fenti feltételek fennállása esetén kizárólag akkor állapítható meg, ha

ő maga megfelel az ellátásra való jogosultság feltételeinek, és

a szülő esetében is fennállnak a jogosultsági feltételek - ide nem értve a keresőtevékenység folytatásából adódó kizáró körülményt.

A nagyszülő gyermekgondozási segélyre való jogosultságát akkor is meg kell szüntetni, ha olyan kizáró körülmény áll be, amely a szülő az ellátásnak saját maga általi igénybevétele esetén a gyermekgondozási segélyre való jogosultságának elvesztését vonná maga után. A gyermekgondozási segélyben részesülő nagyszülő kereső tevékenységet a gyermek hároméves kora után napi négy órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik.

2013. febr. 18. 07:43
 20/22 A kérdező kommentje:

Hát akkor nem tudom, hogy hogyan fogom megoldani azt az 1 évet. Azt hittem, hogy van rá valamilyen megoldás, mert nem egy olyan ismerősöm van, akik dolgoznak a baba mellet, és a babóca még nincs egy éves, de tuti kapnak gyest/gyedet. Lehet akkor feketéznek..

Még egyszer, köszönöm szépen a sok segítséget!! :)

2013. febr. 18. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!