Így dolgozhatnék gyed/gyes mellett?
Saját vállalkozásom van, ami annyit takar, hogy saját készítésű termékeket árulok, melyeket itthon készítek el (és itthon is értékesítem)
Ezt a tevékenységemet szüneteltetnem kell ha gyesre megyek?
ha dolgozol, nem lehetsz gyed-en. egyáltalán, semmilyen munkát nem lehet gyed mellett végezni.
gyed mellett semmilyen munka!! Kistermelői se, semmilyen.
Csak gyes mellett, heti 30 órában, illetve ha otthon dolgozol, azt korlátlan időben lehet.
A szülést megelőző 2 évben kell lennie 365 biztosított napodnak.
Ha gyesre mész, akkor se dolgozhatsz a gyerek 1 éves kora előtt. Olyat tudnál csinálni, hogy esetleg nagymama megy gyesre, vagy a párod gyedre, gyesre. De ha a párod megy gyedre, akkor ő nem dolgozhat semmit.
Igen, tudom, hogy előtte lévő 2 évben kell meglennie a 265 biztosított napnak, de nekem sajnos nem volt meg, mert levelezőn jártam egyetemere, munkát nem találtam, és kb 8 hónapja indult be igazán a termékeim árusítása, de nemsokára szülök, nem lesz meg az egy év. A férjem nem mehetne gyedre, mert túl nagy lenne a jövedelemkiesése a gyed maximalizálása miatt.
Nyugdíjas korú elmehet gyedre? Nagyon nagy szükségem lenne valamilyen kiskapura, mert ezt a munkát könnyedén tudnám csinálni a kisbabám mellett itthon, mert abszolút nem veszi sok időmet igénybe, illetve nem szeretném, ha 1 év alatt teljesen tönkremenne az, amin eddig felépítettem.
Nem vagyok karrierista, ne értsetek félre, de a sok sikertelen munkalehetőség után úgy örülök, hogy végre összejött nekem is valami tök jó dolog, ami a sajátom, és pénzt is keresek vele.
Úgy érzem, hogy ezzel szebb jövőt tudnánk biztosítani a picikénknek, ráadásul folyton vele lehetnék munka közben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!