Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Bölcsi, nagymama, gyes kérdés?

Bölcsi, nagymama, gyes kérdés?

Figyelt kérdés

Nem egy ismerősömnél a nyugdíjas nagymama úgy veszi igénybe a gyest, hogy anyuka dolgozik, a gyerkőc pedig bölcsibe jár.

De elvileg ez így nem lehetséges, nem igaz? Ilyenkor elvileg nem járhatna bölcsibe a gyerek, nem?

Vagy vannak kiskapuk? Mik azok?

Én most 8 órában dolgozok, lemondtam a gyedről, gyest pedig így nem igényelhetek, lányom szeptemberben megy bölcsibe 23 hónaposan.

S többen kérdezték, hogy nagymama miért nem veszi igénybe a gyest nálunk...de én úgy tudom nem lehet. Igaz vagy sem?

Megköszönném a válaszokat!

2012. júl. 28. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, valóban elvileg úgy van, hogy a nagymama igényelheti a gyest, de akkor a gyerek nem járhatna bölcsibe.
2012. júl. 28. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Na, erre én is kivi lennék. Miért ne járhatna bölcsibe? Az én férjem 6 órában dolgozik, így egyértelmű volt, hogy igénybe veszi a gyes-t. De mivel mindketten dolgozunk, így nap közben muszáj valahová tenni a kisfiunkat, marad a bölcsi. Vagy az, hogy nem járhat bölcsibe, csak akkor igaz, ha a nagymama van vele gyes-en? Bocsi, hogy off, de tényleg kivi vagyok.
2012. júl. 28. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:

4 vagy 6 órás munka mellett lehet igényelni a gyest, ez oké.

De ha anyuka 8 órázik, a gyerek meg egész nap bölcsiben van, akkor nekem furcsa, ha nagymama igényelheti a gyest. Bár azt is megértem, ha valaki megkeresi és kihasználja a kiskapuk adta lehetőségeket.

2012. júl. 28. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Én most jártam ennek pontosan utána és a héten el is intéztük a dolgot.

Én visszamegyek dolgozni 8 órában, emiatt le kellett mondanom a gyest, és mivel a kislányom szeptembertől bölcsis lesz, a nagyszülő nem veheti helyettem igénybe.

Nálunk az a szerencsés/szerencsétlen szituáció áll fent, hogy a férjem (apuka) a felmondási idejét tölti itthon, állást keres, így az ő nevére átírattuk a gyest.

Rákérdeztem az ügyintézőnél, és úgy van, hogy a nagyszülők nem kaphatják a gyest ha a gyerek bölcsis, de az apuka már igen. Rá nem vonatkozik a jogszabály.

Nekem az a véleményem, hogy egyszerűen apukát kifelejtették a törvényből, mert az elég ritka, hogy apuka nem dolgozik vagy csak max. 6 órában és az anyuka pedig igen.

Gondolom aki a nagyszülőre kapja, az nem köti az ügyintéző orrára, hogy egyébként bölcsis a gyerek.

2012. júl. 28. 13:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Na igen, de nem néznek ennek utána, hogy bölcsi-e a gyerek?

Az a baj, hogy túl becsületes vagyok. :)

2012. júl. 28. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!