Bölcsi, nagymama, gyes kérdés?
Nem egy ismerősömnél a nyugdíjas nagymama úgy veszi igénybe a gyest, hogy anyuka dolgozik, a gyerkőc pedig bölcsibe jár.
De elvileg ez így nem lehetséges, nem igaz? Ilyenkor elvileg nem járhatna bölcsibe a gyerek, nem?
Vagy vannak kiskapuk? Mik azok?
Én most 8 órában dolgozok, lemondtam a gyedről, gyest pedig így nem igényelhetek, lányom szeptemberben megy bölcsibe 23 hónaposan.
S többen kérdezték, hogy nagymama miért nem veszi igénybe a gyest nálunk...de én úgy tudom nem lehet. Igaz vagy sem?
Megköszönném a válaszokat!
4 vagy 6 órás munka mellett lehet igényelni a gyest, ez oké.
De ha anyuka 8 órázik, a gyerek meg egész nap bölcsiben van, akkor nekem furcsa, ha nagymama igényelheti a gyest. Bár azt is megértem, ha valaki megkeresi és kihasználja a kiskapuk adta lehetőségeket.
Én most jártam ennek pontosan utána és a héten el is intéztük a dolgot.
Én visszamegyek dolgozni 8 órában, emiatt le kellett mondanom a gyest, és mivel a kislányom szeptembertől bölcsis lesz, a nagyszülő nem veheti helyettem igénybe.
Nálunk az a szerencsés/szerencsétlen szituáció áll fent, hogy a férjem (apuka) a felmondási idejét tölti itthon, állást keres, így az ő nevére átírattuk a gyest.
Rákérdeztem az ügyintézőnél, és úgy van, hogy a nagyszülők nem kaphatják a gyest ha a gyerek bölcsis, de az apuka már igen. Rá nem vonatkozik a jogszabály.
Nekem az a véleményem, hogy egyszerűen apukát kifelejtették a törvényből, mert az elég ritka, hogy apuka nem dolgozik vagy csak max. 6 órában és az anyuka pedig igen.
Gondolom aki a nagyszülőre kapja, az nem köti az ügyintéző orrára, hogy egyébként bölcsis a gyerek.
Na igen, de nem néznek ennek utána, hogy bölcsi-e a gyerek?
Az a baj, hogy túl becsületes vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!