Mikor érné meg jobban anyagilag a második baba?
2008 óta van folyamatos munka viszonyom. 2010. januártól itthon voltam táppénzen, szeptember 17.-én született meg első fiúnk.jelenleg még gyeden vagyok, szeptember 17.-éig.
Jelenleg 50 000 ft (ot kapok gyednek családi kedvezmény nélkül) mostani alapbérem (most volt emelés 119 000 ft), hogy ha terveznénk egy második gyermeket
kérdésem a következők lennének:
mikor érné meg jobban a második gyerek?
várjam meg míg lejár a 3 év? menjek vissza dolgozni valamennyi ideig?meddig?
vagy próbálkozzunk most, és ha összejön akkor mi érné meg jobban? táppénzre menni gyed után, vagy menjek gyesre? és körül-bellül mennyi pénzre számíthatnék?
kérem olyanok válaszoljanak, akik értenek is hozzá.szeretnénk mégegy babát, és ez is fontos
köszönöm szépen a sok segítséget, elvileg már próbálkozunk, én is remélem, hogy nagyon nagyon sokat nem fog váratni a kistesó.szabikat bennt hagyom akkor mindenképp,már most is van 53 jól jön az majd ha visszamegyek egyszer.
gyest meg szerintem amint összejön a kistesó fárjem igénybe veszi én meg akkor táppénzre megyek.
remélem jól tudom, hogy ezt igy is lehet?
Igen kérheti a férjed, de akkor nem dolgozhat heti 30 óránál többet.
A 119 ezres bérre a tgyás nagyjából 83 ezer lenne bruttóban (nettóban adókedvezménnyel kb. 79-80, anélkül 69-70) a gyed bruttóban szintén 83 körül de a nettója mindenképpen kevesebb 8300-al havonta - vagyis adókedvezménnyel 71-72, anélkül 61-62.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!