Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikor érné meg jobban anyagila...

Zsyke kérdése:

Mikor érné meg jobban anyagilag a második baba?

Figyelt kérdés

2008 óta van folyamatos munka viszonyom. 2010. januártól itthon voltam táppénzen, szeptember 17.-én született meg első fiúnk.jelenleg még gyeden vagyok, szeptember 17.-éig.

Jelenleg 50 000 ft (ot kapok gyednek családi kedvezmény nélkül) mostani alapbérem (most volt emelés 119 000 ft), hogy ha terveznénk egy második gyermeket

kérdésem a következők lennének:

mikor érné meg jobban a második gyerek?

várjam meg míg lejár a 3 év? menjek vissza dolgozni valamennyi ideig?meddig?

vagy próbálkozzunk most, és ha összejön akkor mi érné meg jobban? táppénzre menni gyed után, vagy menjek gyesre? és körül-bellül mennyi pénzre számíthatnék?

kérem olyanok válaszoljanak, akik értenek is hozzá.szeretnénk mégegy babát, és ez is fontos

2012. jún. 4. 16:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a sok segítséget, elvileg már próbálkozunk, én is remélem, hogy nagyon nagyon sokat nem fog váratni a kistesó.szabikat bennt hagyom akkor mindenképp,már most is van 53 jól jön az majd ha visszamegyek egyszer.

gyest meg szerintem amint összejön a kistesó fárjem igénybe veszi én meg akkor táppénzre megyek.

remélem jól tudom, hogy ezt igy is lehet?

2012. jún. 5. 12:25
 12/16 A kérdező kommentje:
még azt akartam kéredezni, hogy ebből a 119 000-res alapból kb mennyi lenne majd a gyedem? köszönöm
2012. jún. 5. 12:26
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen kérheti a férjed, de akkor nem dolgozhat heti 30 óránál többet.

A 119 ezres bérre a tgyás nagyjából 83 ezer lenne bruttóban (nettóban adókedvezménnyel kb. 79-80, anélkül 69-70) a gyed bruttóban szintén 83 körül de a nettója mindenképpen kevesebb 8300-al havonta - vagyis adókedvezménnyel 71-72, anélkül 61-62.

2012. jún. 5. 13:14
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, igen tudom most sajnos nincs bejelentett állása, és ha be is lessz jelentve,akkor is csak 4 órában,mert sofőr....igy ez még jól jönne melette neki.
2012. jún. 5. 14:00
 15/16 Tóth János Mucsi válasza:
Szép, méghogy ingyenélő...szégyellje magát az a hozzászóló. Én csak annyit akarok, legyen több gyereketek is, kell a gyerek az országnak. ;)
2012. jún. 5. 18:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Tóth János Mucsi köszi, több nem hiszem,hogy lesz azért annyira nem vagyunk jól anyagilag, és azért szeretném ha meglenne mindenük, de mindig is két gyermeket szerettünk volna. 10 éve vagyunk együtt 25 éves vagyok, talán kitudja lehet, hogy aztán idővel még egy harmadikat is bevállalnánk.férjem szeretné, én már 3-tól félek, hogy meglessz e mindenük, mindenünk....
2012. jún. 5. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!