Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a gyerekem betölti a 3...

Ha a gyerekem betölti a 3 évet, a kistesó ezt követően 4 hónap múlva születik, nem megyek vissza a munkahelyre még a szabikat kivenni sem, akkor ismét jár a CSED, GYED? Illetve a munkahelyem megszunik részemre?

Figyelt kérdés
nov. 16. 10:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%

A munkaviszonyod nem szűnik meg magától. Vagy fel kell mondanod, vagy el kell, hogy küldjenek. Nincs más opció. Valami papírt alá kell írni.

Bármelyik is a kettőből, ki kell téged fizetniük. Bennmaradó szabadságokat, felmondási időt stb. Igen, van felmondási idő is, akár ők küldenek el, akár te jössz el.

Ha ők küldenek el, végkielégítést is kell fizetniük, a 3 év távolléted is beleszámít az állományi évekbe.

nov. 16. 10:36
 2/15 A kérdező kommentje:
És a Csed, GYED ismét járna?
nov. 16. 10:37
 3/15 A kérdező kommentje:
Mert igazából nem támogat a munkahely abban, hogy a szabikat kivegyem, majd tappenz a gyerek születéséig. ha tudjuk, hogy terhesek vagyunk vissza lehet menni dolgozni?
nov. 16. 10:41
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Persze, menj vissza, szólj, hogy terhes vagy, védett leszel, nem rúghatnak ki. Sőt, részmunkaidőt is kötelesek adni, ha kéred.

Sokan visszamennek, dolgoznak pár hónapot, aztán jön a következő gyerkőc, legalább visszajön kicsit a rutin, "megmutatod" magad. Aztán megint mész szülni.

De szabikat így is kötelező kivenned, mielőtt visszamész, törvény kötelez rá. Azt csak akkor fizethetik ki, ha felmondasz/elküldenek, máskülönben ki kell venned. Ja és a szabikat teljes munkaidőben kötelesek kifizetni, inflációval korrigált bérrel, ha a hasonló munkakörben volt az elmúlt 2-3 évben inflációs emelés.

Sok kismama sajnos nincs tisztában a jogaival. Ha te nem értesz hozzá, nincs azzal semmi baj, de mielőtt bármit aláírsz, szó szerint bármit, például eléd tesznek egy közös megjegyzést, el akarnak küldeni, nézze meg ügyvéd, munkajogász.

Menj vissza, kiveszed a szabikat. Szólsz, hogy terhes vagy. Védett vagy.

Dolgozol, vagy elmész táppénzre. Miért ne mehetnél táppénzre? Semmit sem tehetnek, véd téged a törvény, szerencsére. Különben minden kismamát kirúgnának, tisztelet a kivételes normális cégeknek.

nov. 16. 10:48
 5/15 anonim ***** válasza:
39%
4es, meg tisztelet a kivételesen normális kismamáknak akik nem szúrnak ki a munkahelyükkel
nov. 16. 11:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Én mindenképp úgy szeretném korrekt módon megoldani, nem szeretem én sem a sunnyogast
nov. 16. 11:12
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Menj vissza dolgozni, ha tudsz. Én kaptam olyan opciót is, hogy a felgyülemlett szabadságot a visszatéréstől számított 2 éven belül felhasználhatom, nem kell azonnal egyszerre. Így nem táppénzen voltam, mikor beteg volt, hanem elkoptattam a szabadságot.
nov. 16. 11:29
 8/15 anonim ***** válasza:
26%

4-es, elég szomorú, hogy ezeket a lepkéket nem lehet kirúgni.

Nekem is volt olyan kolléganőm, 4x játszotta be. Hát az anyját az ilyennek, úgy őszintén.

A HR meg állandóan hirdethette meg az állást 2-3 évre, mert a kolléganő csak szülni ment. Ja, aztán betolta a pfáját két hónapra, majd megint terhes.

nov. 16. 11:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as, igen, ez szomorú. Szerencsére nálunk ritka az ilyen "lepke". Én pont HR-es vagyok, nem tudsz ilyenkor mit csinálni, hirdetjük az állást újra és újra. Én a vezetőt sajnálom inkább, aki újra és újra betanít, neki sokkal több energiája van benne. Nekem kevesebb vele a teendo

10 évig távol volt a kolléganő, szült hármat egymás után. Úgy

nov. 16. 12:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
*közben mindig visszajött pár hónapra. Nem tudsz vele mit csinálni. Mondom, én inkább a felettest sajnálom.
nov. 16. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!