Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha gyed mellett lehet táppénze...

Ha gyed mellett lehet táppénzen is a kismama a második babával, akkor miért nem csinálja mindenki ezt?

Figyelt kérdés
Múltkor olvastam, hogy ha még gyed alatt összejön a második baba is, akkor ha egy napra papíron megszünteti a fizetés nélküli szabiját a kismama és visszajelentik, akkor utána el tud menni veszélyeztetett terhes táppénzre és a két ellátást együtt fogja kapni. Igaz ez? Van ennek valami hátulütője? Köteles ebbe "belemenni" a munkáltató?

okt. 27. 09:47
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
0%

29# Joga van, mégsem kér, sőt valahol teljesen alap felállás, nincs miatta rossz szájíz. Akkor miért is kérne?

Szabályozhatnák a jogalkotók, mégsem szabályozzák.

Az orvos mondhatna nemet, de nem mond.

A kismama maradhatna a s*ggén, de nem marad.

Még mindig nem értem mit kell pörögni ezen, mint valami helikopter és megmagyarázni, hogy aki kihasználja, az minimum emberöléssel egyenértékű bűntényt követ el. Persze természetesen csak a kismama a vétkes, a "tettestársak" szegény áldozatok.

Sosem lesz egyezség és jól van ez így.

okt. 28. 17:33
 32/34 anonim ***** válasza:
30, de ugye akkor a nagyobb gyerekkel se mész a játszótérre, mert nem emelhetsz és pihenned kell?
okt. 28. 19:25
 33/34 anonim ***** válasza:
0%
Már hogyne mentem volna játszótérre, sőt még nyaralni is elmentem, mert a lőtéri kutyát nem érdekli hol vagyok és mit csinálok. Milliárdokat sikkasztanak el ebben az országban, nem én fogom tönkre tenni a gazdaságot azzal a 1,5 millió forinttal, amit én már befizettem.
okt. 29. 11:23
 34/34 A kérdező kommentje:
Jól van, nem bántam, hogy így körbe lett járva ez a kérdés, de már kezd nagyon elmenni. A kérdés szempontjából talán a 8-as volt a leghasznosabb válasz szerintem. Visszatérve ehhez a gyed+táppénz dologhoz, az vitathatatlan, hogy nem egy etikus lépés, de én azt is megértem, aki él vele. Én még csak az első gyerekemet várom, úgyhogy ebben a helyzetben nem vagyok benne, talán jobb is, ha nem is leszek, de a veszélyeztetett terhes táppénz kérdése engem is érint. Én irodán dolgoztam, de lombikos kismama vagyok, hematómám is volt az első trimeszterben, plusz utáltam is a munkahelyemet (ők se voltak túl etikusak sokszor velem), ezért bár az orvos azt mondta, nem vészes a hematóma, csinálhatok mindent ugyanúgy, mint eddig, mégis kértem, hogy írjon ki és kérdés nélkül kiírt. Így, hogy itthon voltam jóval aktivabb voltam fizikailag, de míg előtte idegbajos voltam a munkahelyemtől, alig aludtam stb. addig most ezerszer nyugodtabb vagyok, nekem ez így a gyerek előtt nagyon kellett. Onnantól, hogy a hematómám felszívódott, problémamentes terhességem volt (már a végét járom). Szerintem a munkahelyi stressztől, plusz a sok üléstől, valószínűleg nem lett volna ilyen nyugodt terhességem. Úgyhogy szerintem nem csak az emelgetésre, fizikai megterhelésre hivatkozva lehet elmenni táppénzre, hisz a mai világban már nem vitatott, hogy a stressznek is milyen sok káros egészségügyi hatása van. Plusz nekem anyagilag se volt olyan indokolt, hogy sokáig dolgozzak terhesen (mivel jár a 30 év alatti anyák kedvezménye, kb 20 ezerrel kapok kevesebbet, mint amíg dolgoztam), illetve attól se kell félnem, hogy nem vesznek vissza a munkahelyemre vagy bunkók lesznek, mert semmi pénzért nem szeretnék oda visszamenni dolgozni. Úgyhogy én nem csináltam magamból mártírt, de persze mindenkinek szíve joga.
okt. 29. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!