Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikor érdemes szólnom, hogy...

Mikor érdemes szólnom, hogy nem megyek vissza a munkahelyemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A munkahelyem eddig nem jelzett vissza a kisfiam pedig október 23.-án tölti a kettőt. Lassan elkezdek munkát keresni, mert csak novemberben tud bölcsiben kezdeni. A kérdésemhez még az lenne, hogy egyáltalán nekem lenne kötelességem szólni? Arra gondoltam, ha nem hívnak akkor legkésőbb szeptember vége-október elején én fogom őket keresni és megmondani nekik. Plusz kérdésem, még az lenne, hogy ilyenkor még védett vagyok ugye? Ergo nem “rúghatnak” ki.

Nézzétek el, hogy tudatlan vagyok, de nem tudom kitől megkérdezni és a csoportban ahol megkérdezhetném kikapcsolták a névtelen funkciót ott pedig több munkatársam is van akinek nem kötném még ezt az orrára.

Köszönöm a válaszokat!

aug. 25. 12:03
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat rosszul fogalmaztam szóval nem keresett még meg, hogy akarok-e visszamenni, így gyanítom nem várnak vissza.
aug. 25. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:
6%
Elég nagy szemétség eltartatni magad a céggel, utána meg közlöd, hogy oldják meg a hiányodat, ahogy akarják.
aug. 25. 12:16
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
2-es, a cég nem fizet utána semmit.
aug. 25. 12:20
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

3 éves joráig otthon lehetsz, szóval nem fognak megkeresni.

Én a helyedben akkor szólnék, ha már van új munka.

A bölcsőében úgyis kérnek munkáltatóot, addig jobb, ha állományban vagy.

Ha van új munka, felhívod a hr-t, hogy ez van,fizessék ki a szabidat.

A másik opció, hogy elkezded a szabikat, és a végén nem mész vissza, na ez már kiszúrás tényleg, ott már számíthatnak rád.

Kérdés még, hogy milyen munka, munkakör, egy tesco pénztárosnál ez nem olyan nagy gáz, mint mondjuk egy bizalmi asszisztensi állásnál.

aug. 25. 12:21
 5/11 A kérdező kommentje:

2-es van helyettem ember szóval nem értem a felháborodásodat vagy azt gondoltad 2 éve üres a pozícióm? Tudtommal nem a cég fizeti, így nem tartatom el magam velük.

4-es köszönöm szépen a válaszod! Egy multinál voltam junior könyvelő, de semmiképp se tervem, hogy kiszúrjak velük, mert az a tervem, hogy mire betölti a kettőt már legyen úgy munkám, hogy számítsanak rám, hogy beszoktatás után megyek is dolgozni.

aug. 25. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem mész be beszélni velük, hogy mi a terv, vissza tudsz-e menni, van-e hely neked?

Ők nem tudhatják, nem akarsz-e gyesen otthon maradni, így nem fognak keresni.

aug. 25. 13:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ők nem fognak keresni, neked kell jelezni, hogy mi a szándékod.
aug. 25. 14:05
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Engem megkerestek a HR-es kollégák, mikor közeledett a gyerek második szülinapja, hogy akarok-e 2 és 3 éves kora között fizetetlen szabin maradni vagy gyes után visszamegyek. Előbbi esetében kuldenek egy doksit, amiben kérvényezem a fizetetlen szabit, a másik esetben elkezdik előkészíteni a helyemet, elmozdítják a helyettest, stb.

Ilyen nem várható?

aug. 25. 14:15
 9/11 A kérdező kommentje:

6-os nem szeretnék visszamenni, mert sajnos a főnököm visszaél a hatalmával és azt gondolja vicces burkoltan sértegetni akkor is, ha nekem van igazam és kisgyerek mellett nem akarom még emiatt is az ideget enni. Ano februárban még összefutottam a nagy főnökömmel, de akkor még vaciláltam, így nem tudtam igen-t vagy nemet mondani, de azt gondoltam van időm főleg, hogy tudom, hogy van ember a poziciómon illetve nem tudom, hogy ugyan azt a pozit kapnám, ha vissza is mennék/vennének. (De szerintem nagyon is számítanak rá, hogy nem fogok visszamenni)

8-as Szerintem nem vagyis nem tudom általában e-mailben mindig keresnek ilyen-olyan üggyel, ha kellett valami doksi. De sajnos semmilyen megkeresés nem jött a főnökömtől pedig fb-n is ismerősöm és a fent említett nagy főnök is kérdezte ano, hogy még nem keresett meg engem a főnököm? Mondtam, hogy nem.

Mindenesetre, ha tényleg semmi megkeresést nem kapok, akkor a fent említett időpontban én magam fogom őket keresni. Ennyi idő csak elég nekik elintézni, úgy hogy ano “kiléptettek” szóval, ha fel is mondok csak papírozni kell.

aug. 25. 15:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Főnököddel ne is beszélj, pláne, ha bunkó. A HR-t keresd, ők majd segítenek mindenben.

Ha felmondasz: ki kell fizetniük a bennt maradt szabadnapokat. Azt majd a bérszámfejtő kikalkulálja a HR kérésére, a HR meg elmondja neked.

Fontos, hogy a szabikat inflációval emelt összeggel kell kifizetniük, ha az elmúlt 2 évben a hasonló munkakörben dolgozók kaptak inflációs emelést. Például volt egy 5% emelés 2023 januárban, meg egy 4% emelés 2024 januárban, neked ez mind jár.

aug. 25. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!