Mióta előlegezi meg az állam a külföldi apa esetén is a gyt-t, és mióta jövedelemhatárfüggetlen?
Engem pár éve elhajtottak azzal hogy külföldi apa esetén, plusz a jóvedelmhatárom miatt nem előlegezik meg a gyt-t.
Erre most jön szembe ez a cikk:
"A tartásdíj megelőlegezését bárki kérheti, jövedelemtől függetlenül."
"Mi a helyzet azzal a szülővel, aki külföldön él és nem fizet tartásdíjat?
Erre külön uniós jogszabályok, illetve nemzetközi egyezmények vonatkoznak, természetesen ilyen esetben is lehetséges a végrehajtás, csak hosszadalmasabb."
Pár éve. Talan 2020 előtt.
De ma bementem ismét, most azt mondta vigyem a végrehajtási jegyzőkönyvet stb és megírjuk a kérelmet és személyesen, azaz ne e mailben küldjem(a munkahely miatt személyesen megjelengetni nekem nagyon nehéz..), valamint kiemelte többször hogy és az apa lakcíme is kell(leadom amirol tudomásom van, de elvileg nem kéne ezen rugóznia:
"A nyomtatványnak tartalmaznia kell:
- a kérelmező és az érintett gyermek személyes adatait,
- a gyermek/ek oktatási-nevelési intézményének megnevezését,
- a gyermektartásdíj fizetésére kötelezett személy adatait és munkáltatói adatait (ha ismertek),
- a gyermektartásdíj-fizetési kötelezettséget megállapító bírósági határozat/végzés adatai
- a tartásdíj végrehajtásának eredménytelenségét igazoló jegyzőkönyvet."
Itt az áll, ha ismertek ezek az adatok. Akkor miért hangsúlyozza ki háromszor is, hogy kell a lakcime?
Hja, 2022 óta van az új rendelet érvényben.
"Itt az áll, ha ismertek ezek az adatok. Akkor miért hangsúlyozza ki háromszor is, hogy kell a lakcime?"
Mert nem mindenki számára egyértelmű, konkrétan milyen adatokról van szó.
Lakcím (ha ismert)
Ez nekem =, ha nem ismert a lakcím akkor üresen hagyva a sor. De attol még a kérelem alapos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!