Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mióta előlegezi meg az állam...

Mióta előlegezi meg az állam a külföldi apa esetén is a gyt-t, és mióta jövedelemhatárfüggetlen?

Figyelt kérdés

Engem pár éve elhajtottak azzal hogy külföldi apa esetén, plusz a jóvedelmhatárom miatt nem előlegezik meg a gyt-t.

Erre most jön szembe ez a cikk:

"A tartásdíj megelőlegezését bárki kérheti, jövedelemtől függetlenül."

"Mi a helyzet azzal a szülővel, aki külföldön él és nem fizet tartásdíjat?

Erre külön uniós jogszabályok, illetve nemzetközi egyezmények vonatkoznak, természetesen ilyen esetben is lehetséges a végrehajtás, csak hosszadalmasabb."

[link]

#külföldi apa #gyt megelőlegezés
júl. 21. 16:25
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Pár éve. Talan 2020 előtt.

De ma bementem ismét, most azt mondta vigyem a végrehajtási jegyzőkönyvet stb és megírjuk a kérelmet és személyesen, azaz ne e mailben küldjem(a munkahely miatt személyesen megjelengetni nekem nagyon nehéz..), valamint kiemelte többször hogy és az apa lakcíme is kell(leadom amirol tudomásom van, de elvileg nem kéne ezen rugóznia:

"A nyomtatványnak tartalmaznia kell:

- a kérelmező és az érintett gyermek személyes adatait,

- a gyermek/ek oktatási-nevelési intézményének megnevezését,

- a gyermektartásdíj fizetésére kötelezett személy adatait és munkáltatói adatait (ha ismertek),

- a gyermektartásdíj-fizetési kötelezettséget megállapító bírósági határozat/végzés adatai

- a tartásdíj végrehajtásának eredménytelenségét igazoló jegyzőkönyvet."

Itt az áll, ha ismertek ezek az adatok. Akkor miért hangsúlyozza ki háromszor is, hogy kell a lakcime?

júl. 22. 13:19
 22/24 A kérdező kommentje:
Ez mellett a rendőrség, belügy nagykövetség külföldi végrehajtó hatóságok is mind tudják a tartózkodási helyét lakcímét, csak nekem nem adják ki ha az változott volna azóta, amit én tudok. Ezt is mondtam neki de az anyától kéri.
júl. 22. 13:23
 23/24 anonim ***** válasza:

Hja, 2022 óta van az új rendelet érvényben.

"Itt az áll, ha ismertek ezek az adatok. Akkor miért hangsúlyozza ki háromszor is, hogy kell a lakcime?"

Mert nem mindenki számára egyértelmű, konkrétan milyen adatokról van szó.

júl. 22. 13:28
 24/24 A kérdező kommentje:

Lakcím (ha ismert)

Ez nekem =, ha nem ismert a lakcím akkor üresen hagyva a sor. De attol még a kérelem alapos.

júl. 22. 13:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!