Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mióta előlegezi meg az állam...

Mióta előlegezi meg az állam a külföldi apa esetén is a gyt-t, és mióta jövedelemhatárfüggetlen?

Figyelt kérdés

Engem pár éve elhajtottak azzal hogy külföldi apa esetén, plusz a jóvedelmhatárom miatt nem előlegezik meg a gyt-t.

Erre most jön szembe ez a cikk:

"A tartásdíj megelőlegezését bárki kérheti, jövedelemtől függetlenül."

"Mi a helyzet azzal a szülővel, aki külföldön él és nem fizet tartásdíjat?

Erre külön uniós jogszabályok, illetve nemzetközi egyezmények vonatkoznak, természetesen ilyen esetben is lehetséges a végrehajtás, csak hosszadalmasabb."

[link]

#külföldi apa #gyt megelőlegezés
2024. júl. 21. 16:25
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Mikor nem vagyunk jogosultak a tartásdíj állam általi megelőlegezésére?

a) ha a különélő szülő lakóhelye olyan államban van, ahol a tartásdíj nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján nem érvényesíthető, vagy

b) ha a fizetésre kötelezett külföldi tartózkodási helye ismeretlen, vagy

c) ha a fizetésre kötelezett a jogosulttal közös háztartásban él

d) behajtás részben, 80%-ban eredményes, tehát ha végrehajtó a tartásdíj kevesebb mint 80%-át tudja csak behajtani, akkor a jogosultság fennáll a tartásdíj állam általi megelőlegezésének

e) lejárt gyermektartásdíj esetén."

Nincs olyan pontja, hogy ha az apa külföldi, akkor nem jár.

Az a) pontnak megfelel. Érvényesíthető. Behajtás alatt van.

2024. júl. 21. 21:00
 12/24 anonim ***** válasza:
59%
Ebben a cikkben amit belinkeltél sehol nem írják azt, hogy garantáltan meg is kapod az előlegezést. Bekell nyújtani, hogy szeretnéd kérvényezni és döntenek róla, hogy megkapod-e. Te valamiért nem feleltél meg és ezért hajtottak el.
2024. júl. 21. 22:34
 13/24 anonim ***** válasza:

"Nem magyar állampolgárra nem vonatkozik a magyar jog, ha nem Magyarországon él."

Ez mondjuk hülyeség. Az én exem is külfödi, és külföldön él, mégis megítélt a magyar bíróság gyerektartást. Én dolgoztam bíróságnak fordítóként, és volt gyerektartás behajtási ügy külföldön élő küföldi apától.

A megelőlegezésről fogalmam sincs.

2024. júl. 22. 05:12
 14/24 A kérdező kommentje:
12 nem valamiért nem feleltem meg, hanem jövedelemhatárra hivatkoztak, és arra, hogy apa külföldi.
2024. júl. 22. 05:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Az allami megelőlegezés egyik alap feltétele a nemleges végrehajtási jegyzék. Azt írod valamelyik kommemtedben, higy folyamatban van a végrehajtás. Amíg nem zárul le és nincs a kezedben a nemleges foglalási jegyzék, addig nincs miről beszélni.
2024. júl. 22. 06:47
 16/24 A kérdező kommentje:

Van eredménytelen végrehajtásrol is végzésem. De folyamatosan ujra megpróbálják behajtani bizonyos időközönként.

Aztán megint kihozzák hogy eredménytelen. Késobb pedig ismételten indul a behajtás.

2024. júl. 22. 08:53
 17/24 anonim ***** válasza:
Pontosan mi áll a végzésben, amiben a gyamhivatal elutasította a tartasdijat? Mi az indoklas?
2024. júl. 22. 08:57
 18/24 A kérdező kommentje:
Szóban utasított el be se fogadta a kérelmem korábban.
2024. júl. 22. 09:07
 19/24 A kérdező kommentje:

Azzal kezdte hogy csak olyanoknak jár akiknek alacsony a jovedelme aztán folytatta a többivel. Hogy kulfoldi apánál meg pfu mégúgyse.

Kb igy.

2024. júl. 22. 09:08
 20/24 anonim ***** válasza:
Ez mikor volt?
2024. júl. 22. 09:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!